Jon √©s Diana k√∂rbeutazz√°k a vil√°got √©s k√∂zben s√∂rt isznak. Kilench√≥napos √ļtjukb√≥l a novembert Budapesten t√∂lt√∂tt√©k. Mindent megittak, amit √©rdemes volt meginni, √©s sok mindent, amit nem volt √©rdemes, most pedig meg√≠rt√°k, hogy mi a legjobb s√∂r√∂zŇĎ √©s a legjobb s√∂r.

  • A legjobb budapesti s√∂r√∂zŇĎ: Csak a j√≥ s√∂r
  • A legjobb magyar s√∂r: Hopfanatic No Hop Limit

A k√©t utaz√≥ √©lete nagy r√©sz√©t San Diego-ban t√∂lt√∂tte, ez a d√©l-kaliforniai v√°ros a k√∂zel negyven √©ve indult kis√ľzemi-k√≠s√©rletezŇĎ s√∂rfŇĎz√©s egyik k√∂zpontja. A Kert√©sz utcai Csak a j√≥ s√∂rben tal√°lkoztam vel√ľk elŇĎsz√∂r, a tulaj KŇĎv√°ri GergŇĎ el is mondta, hogy Budapesten t√∂lt√∂tt h√≥napjuk szinte minden d√©lut√°nj√°t n√°la t√∂lt√∂tt√©k. ‚ÄěCsak is hands down our #1 place to drink beer in Budapest‚ÄĚ ‚Äď √≠rt√°k, azaz a Csak a j√≥ s√∂r volt egy√©rtelmŇĪen a kedvenc budapesti s√∂r√∂zŇĎj√ľk.

Diana a Csak a j√≥ s√∂r tulajdonos√°val, KŇĎv√°ri GergŇĎvel

Kedvenc magyar s√∂r√ľk a kiskunhalasi Hopfanatic √°ltal fŇĎz√∂tt No Hop Limit volt. Kiss Tam√°s s√∂rfŇĎzŇĎ nemr√©g nyitotta meg a s√∂reit √°rul√≥ kocsm√°t a hatodik ker√ľleti Hunyady t√©ren, ahol a j√≥ s√∂r√∂k mellett a kedves kiszolg√°l√°st is kiemelt√©k.

Advertisement

Nem voltak annyira oda az √ČlesztŇĎ√©rt, a TŇĪzolt√≥ utc√°ban tavasszal ny√≠lt, √°ltaluk f√©lig romkocsmak√©nt, f√©lig s√∂r√∂zŇĎk√©nt jellemzett hely√©rt. ‚ÄěAz √ČlesztŇĎrŇĎl vegyes v√©lem√©nyeket lehet olvasni a neten, vannak, akik nem szeretik, hogy √ļgy tesznek, mintha ŇĎk tal√°lt√°k volna fel a k√©zmŇĪves s√∂rfŇĎz√©st Magyarorsz√°gon‚ÄĚ ‚Äď √≠rj√°k, de ennek ellen√©re aj√°nlj√°k, m√°r csak az√©rt is, mert 17 csap van √©s lehet inni T√°voli Galaxist √©s Hopfanatic No Hop Limitet. Ezt √≠rj√°k m√©g: ‚ÄěM√°sodik l√°togat√°sunkkor meg√©rtett√ľk az √ČlesztŇĎ eszt√©tik√°j√°t. Steampunk berendez√©s√©vel √©s agressz√≠v hipszter felszolg√°l√≥ival az eg√©sz hely egy kicsit modoros.‚ÄĚ

Jon a Legenda teherautójánál

A Legend√°t emelt√©k m√©g ki, mint √©rdekes helyet, nem is annyira a kocsm√°jukat, mint a bulinegyedben parkol√≥ teheraut√≥t, a k√≠n√°latb√≥l Jonnak √©s Dian√°nak a Pokerface, a Brutal Bitter √©s a Jokerface j√∂tt be. A teheraut√≥ melletti L√©hŇĪtŇĎrŇĎl azt √≠rt√°k, hogy ‚Äěj√≥l n√©z ki, de nek√ľnk el√©g uncsi, olyan Irvine-i/San Jose-i hangulata van,‚ÄĚ a kedves olvas√≥t megnyugtatand√≥ ez valami nagyon belterjes kaliforniai utal√°s, ak√°rcsak az, amit a Csak a j√≥ s√∂rrŇĎl √≠rnak, hogy ‚Äěsim√°n elmenne San Diego-ban a North Park negyedben‚ÄĚ.

Advertisement

A szint√©n Kert√©sz utcai Kandall√≥t is megeml√≠tt√©k, egyr√©szt az eb√©dmen√ľ√©rt, m√°sr√©szt mert nyitva van akkor is, amikor a Csak a j√≥ s√∂r nincs, a Mad√°ch t√©ren a Public Pub viszont egy√°ltal√°n nem j√∂tt be nekik: nem volt semmi √©rdekes √©s unalmas/turist√°s az eg√©sz.

A k√∂zszolg√°lat jegy√©ben m√©g t√©rk√©pet is k√©sz√≠tettek a gyalog bej√°rhat√≥ Hopfanatic‚ÄďCsak a j√≥ s√∂r‚ÄďLegenda‚Äď√ČlesztŇĎ-tengelyrŇĎl:

Advertisement

Azt√°n elhagyt√°k az orsz√°got.