Ezt gondolják az amerikai sörbuzik a magyar sörforradalmacskáról

Illustration for article titled Ezt gondolják az amerikai sörbuzik a magyar sörforradalmacskáról

Jon és Diana körbeutazzák a világot és közben sört isznak. Kilenchónapos útjukból a novembert Budapesten töltötték. Mindent megittak, amit érdemes volt meginni, és sok mindent, amit nem volt érdemes, most pedig megírták, hogy mi a legjobb söröző és a legjobb sör.

Advertisement
  • A legjobb budapesti söröző: Csak a jó sör
  • A legjobb magyar sör: Hopfanatic No Hop Limit

A két utazó élete nagy részét San Diego-ban töltötte, ez a dél-kaliforniai város a közel negyven éve indult kisüzemi-kísérletező sörfőzés egyik központja. A Kertész utcai Csak a jó sörben találkoztam velük először, a tulaj Kővári Gergő el is mondta, hogy Budapesten töltött hónapjuk szinte minden délutánját nála töltötték. „Csak is hands down our #1 place to drink beer in Budapest” – írták, azaz a Csak a jó sör volt egyértelműen a kedvenc budapesti sörözőjük.

Advertisement
Illustration for article titled Ezt gondolják az amerikai sörbuzik a magyar sörforradalmacskáról

Diana a Csak a jó sör tulajdonosával, Kővári Gergővel

Kedvenc magyar sörük a kiskunhalasi Hopfanatic által főzött No Hop Limit volt. Kiss Tamás sörfőző nemrég nyitotta meg a söreit áruló kocsmát a hatodik kerületi Hunyady téren, ahol a jó sörök mellett a kedves kiszolgálást is kiemelték.

Advertisement

Nem voltak annyira oda az Élesztőért, a Tűzoltó utcában tavasszal nyílt, általuk félig romkocsmaként, félig sörözőként jellemzett helyért. „Az Élesztőről vegyes véleményeket lehet olvasni a neten, vannak, akik nem szeretik, hogy úgy tesznek, mintha ők találták volna fel a kézműves sörfőzést Magyarországon” – írják, de ennek ellenére ajánlják, már csak azért is, mert 17 csap van és lehet inni Távoli Galaxist és Hopfanatic No Hop Limitet. Ezt írják még: „Második látogatásunkkor megértettük az Élesztő esztétikáját. Steampunk berendezésével és agresszív hipszter felszolgálóival az egész hely egy kicsit modoros.”

Illustration for article titled Ezt gondolják az amerikai sörbuzik a magyar sörforradalmacskáról
Advertisement

Jon a Legenda teherautójánál

A Legendát emelték még ki, mint érdekes helyet, nem is annyira a kocsmájukat, mint a bulinegyedben parkoló teherautót, a kínálatból Jonnak és Dianának a Pokerface, a Brutal Bitter és a Jokerface jött be. A teherautó melletti Léhűtőről azt írták, hogy „jól néz ki, de nekünk elég uncsi, olyan Irvine-i/San Jose-i hangulata van,” a kedves olvasót megnyugtatandó ez valami nagyon belterjes kaliforniai utalás, akárcsak az, amit a Csak a jó sörről írnak, hogy „simán elmenne San Diego-ban a North Park negyedben”.

Advertisement

A szintén Kertész utcai Kandallót is megemlítték, egyrészt az ebédmenüért, másrészt mert nyitva van akkor is, amikor a Csak a jó sör nincs, a Madách téren a Public Pub viszont egyáltalán nem jött be nekik: nem volt semmi érdekes és unalmas/turistás az egész.

A közszolgálat jegyében még térképet is készítettek a gyalog bejárható Hopfanatic–Csak a jó sör–Legenda–Élesztő-tengelyről:

Advertisement

Aztán elhagyták az országot.

Share This Story

Get our newsletter