Illustration for article titled Ezért kérlek, becsüld meg őt!

A mai játéknap végére újabb két európai csapat lehet nagy bajban a focivébén, miután a tegnapi nap sem az övéké volt. És végre elbúcsúzunk az éjféli meccsektől!

Advertisement

Nyomatékosan kérek mindenkit, hogy ne álljon neki lelkesedni a német-ghánai meccsről: mindenkinek elhiszem, hogy szenzációs volt, viszont én sajnos ezt most nem láttam, mert inkább a vidéket és a barátaimat választottam. Lemaradtam a bosnyákok szomorú búcsújáról is, de azt kevésbé bánom, én ugyanis általában az európai csapatoknak szurkolok, de ez persze az elkerülhetetlen angol kiesés után szokott szempontként felmerülni.

Ma pedig minden esély megvan rá, hogy tovább fogyatkozzon az európai kontingens, bár nem is tudom, hogy tényleg érdemes-e az oroszok vagy a portugálok miatt bánkódni, sőt, hiszen komolyan fájni az egyikért sem fog a szívem. Van például itt olyan, aki kifejezetten, ökölbe szorult kézzel és fejjel drukkol ennek az orosz válogatottnak?

Advertisement

Belgium - Oroszország délután hattól. Az oroszok a vébé egyik legnyomasztóbb teljesítményével mutatkoztak be: ebben a csapatban különösen szerencsétlenül találkozik a hagyományos orosz fociiparos szellem Capello nézhetetlen taktikájával. Óriási javulást kéne mutatniuk ahhoz, hogy az első meccset nagy nehezen hozó belgák ellen győzelmi esélyeik legyenek. A belga csapat is messze van még a tökéletestől, de nagyon meglepő lenne, ha innét képesek lennének elcseszni.

Korea - Algéria este kilenctől. Ezt a meccset kapásból az éjszakai sávba száműztem volna, így viszont főműsoridőben láthatjuk majd a fantáziátlanul daráló robotok és az unalmasan bekkelő arabok kevés jót ígérő csatáját. Ha tippelnem kéne, nehezen kivívott koreai sikerre tennék, de egy harcos iksz is benne van, Algéria győzelme nagy meglepetés lenne.

Advertisement

Portugália - USA éjféltől. No, ez viszont nagy meccs lesz. A tartalékos portugáloknak mindenképpen győzniük kell, egy esetleges vereséggel viszont az amerikaiak továbbjutási esélyei is jelentősen csökkennének. Cristiano Ronaldo játszani fog, de nem biztos, hogy kellene neki ilyen állapotban, ugyanakkor nincs Pepe és Coentrao, az amerikaiaknál pedig Altidore hiányzik majd. Drámai izgalmakra, nagy rohanásra számítok, és újabb amerikai hősies helytállásra.

Fotó: AP Photo/Sergei Grits

Share This Story

Get our newsletter