Ezért kellett az egész vasárnapi zárva tartás

Illustration for article titled Ezért kellett az egész vasárnapi zárva tartás

Eddig senki sem értette. Most előkerült L. Simon László verse, amiben az államtitkár a vasárnapi bevásárlástól való iszonyról énekel.

Advertisement

Mi, átlagos emberek is lenyomasztódunk, ha szupermarketbe kell mennünk, főleg vasárnap este. Most képzeld el, mit érzhet egy olyan kifinomult lélek, mint L. Simon László földbirtokos, a Fidesz-kormány egyetlen aktív költő tagja. Azaz nem kell elképzelned, mert kinyomtatták 2014-ben, csak most lapozott rá egy élelmes internetező.

A vers valóságos vádirat a modern tartósító, hőkezelő és előfőző eljárások ellen: a lírai én számkivetettségét csak egy kézműves termékeket áruló családi kisüzlet tudná enyhíteni. De a lírai ént valami – talán a felesége? vagy az éhség? – mégis vasárnapi hiperezésre kényszeríti, ami tökéletesen elveszi szegényke életkedvét.

Advertisement

Fel a fejjel, elég a szipogásból, fogsz te még medvehagymás kecskesajtot kenni aranykéssel!

A vers ismeretében nem is kérdéses, hogyan kellett szavaznia a kormánytöbbségnek a törvényjavaslat ügyében. Ki akarna kicseszni egy ilyen óriási munkabírású, de a modern élelmiszer-kiskereskedelmebe beleroppanó művészemberrel?

Advertisement

(via fb, köszönjük, Attila!)

Share This Story

Get our newsletter