Eddig senki sem √©rtette. Most elŇĎker√ľlt L. Simon L√°szl√≥ verse, amiben az √°llamtitk√°r a vas√°rnapi bev√°s√°rl√°st√≥l val√≥ iszonyr√≥l √©nekel.

Mi, √°tlagos emberek is lenyomaszt√≥dunk, ha szupermarketbe kell menn√ľnk, fŇĎleg vas√°rnap este. Most k√©pzeld el, mit √©rzhet egy olyan kifinomult l√©lek, mint L. Simon L√°szl√≥ f√∂ldbirtokos, a Fidesz-korm√°ny egyetlen akt√≠v k√∂ltŇĎ tagja. Azaz nem kell elk√©pzelned, mert kinyomtatt√°k 2014-ben, csak most lapozott r√° egy √©lelmes internetezŇĎ.

A vers val√≥s√°gos v√°dirat a modern tart√≥s√≠t√≥, hŇĎkezelŇĎ √©s elŇĎfŇĎzŇĎ elj√°r√°sok ellen: a l√≠rai √©n sz√°mkivetetts√©g√©t csak egy k√©zmŇĪves term√©keket √°rul√≥ csal√°di kis√ľzlet tudn√° enyh√≠teni. De a l√≠rai √©nt valami ‚Äď tal√°n a feles√©ge? vagy az √©hs√©g? ‚Äď m√©gis vas√°rnapi hiperez√©sre k√©nyszer√≠ti, ami t√∂k√©letesen elveszi szeg√©nyke √©letkedv√©t.

Fel a fejjel, elég a szipogásból, fogsz te még medvehagymás kecskesajtot kenni aranykéssel!

A vers ismeret√©ben nem is k√©rd√©ses, hogyan kellett szavaznia a korm√°nyt√∂bbs√©gnek a t√∂rv√©nyjavaslat √ľgy√©ben. Ki akarna kicseszni egy ilyen √≥ri√°si munkab√≠r√°s√ļ, de a modern √©lelmiszer-kiskereskedelmebe beleroppan√≥ mŇĪv√©szemberrel?

Advertisement

(via fb, k√∂sz√∂nj√ľk, Attila!)