Illustration for article titled ​Ezért kell eltakarodniuk a poszt-MSZP-s ellenzéki pártoknak

Itt egy tökéletes példa. A DK alelnöke korlátolt, nevetséges, hisztérikusan kultúrharcos levélben kelt ki a jobbikos kulturális bizottsági elnök ellen. A Niedermüller Péter-szerű ostoba alakok miatt is tartanak ott a szélsőségesek, ahol. És ez az egész nácizás irtózatosan fárasztó is.

Advertisement

Közleményt kaptam, ami az én eletemben nem meglepő, az eggyel korábbi közlemény például azzal kezdődött, hogy

Schell Judit különleges ajándékkal kedveskedett Édesanyjának Anyák napja alkalmából. A Körúti OrvosEsztétikai Centrum „anya-lánya" páros konzultációján választottak mindkettőjük számára egy-egy arcesztétikai kezeléssorozatot, melyből Judit édesanyja annyiszor fél% kedvezményt kapott az anyák napi akció keretén belül, ahány éves.

Advertisement

Ez a frissebbik közlemény azonban sokkal kevésbé volt vicces. Pedig a témája mondhatni ziccer volt egy baloldali ellenzéki pártnak. Arról szól, hogy a DK némi spétreakcióval irtóra felháborodott azon, hogy a parlamenti alku eredményeként az országgyűlés oktatási és kulturális bizottságának jobbikos elnöke lesz. Ezen abszolúte legimitim dolog dühöngeni, bár ha az az elnök tényleg Novák Előd lesz, akkor azért igazából szerintem minden leendő képviselő csak tapsolhat örömében. De amit Niedermüller a szövegben a művel, az pontosan mutatja, miért nincs soha többé szükség ezekre a nyomorultakra.

Botrány: a Jobbiké a parlament kulturális bizottsága

A parlamenti frakciók megállapodása értelmében az oktatással és kultúrával foglalkozó bizottság elnöki tisztsége a Jobbiknak jut.

A Demokratikus Koalíció fölháborodottan tiltakozik a cinikus döntés ellen. A bizottsági elnöki tisztség szimbolikus jelentősége, viselőjének informális befolyása igen komoly. A náci párt politikusának a bizottság elnöki székébe ültetése azt üzeni, hogy folytatódik a jövő ifjúsága agyának átmosása a fasiszta, náci, antiszemita és rasszista szerzők és eszmék tananyagba emelése révén. Hogy újabb lendületet kap az iskolai szegregáció, a hátrányos helyzetűek, romák kiszorítása a minőségi oktatásból. Hogy korszerű ismeretek helyett továbbra is hit- és erkölcstan, rovásírás meg a Hitlerről elismerősen megemlékező XX. századi történelem lesz a tananyag.

Advertisement

Hogy mi a Hitler hátára tetovált menóra van itt?? Hogy a retekbe jutottunk 3 mondaton belül a jobbikos elnöktől a fasiszta agymosásig? Mi köze van egy ellenzéki bizottsági elnöknek a nemzeti alaptantervhez meg ahhoz, hogy a fideszes kormány hogyan mossa az iskolások agyát?

De ezt ugye nem lehet überelni? Álkérdés volt, természetesen lehet, Niedermüller levele ugyanis így folytatódik:

Nem jobb az üzenet a kultúra tekintetében sem. Az Alföldi ellen hecckampányt folytatott pártnak a Fidesz már odalökte az Új Színházat – most az egész színházi élet a martalékává válhat. Bakay Kornél, Pataky Attila és Szaniszló Ferenc kitüntetése után most az egész kulturális élet a szélsőjobb befolyása alá kerül. Az meg viccnek is rossz, hogy a emberi jogok érvényesülését mostantól Jobbikos bizottsági elnök ellenőrzi.

Advertisement

Gólyalábas Jézus Krisztus, most segíts! Attól, hogy jobbikos a természetesen fideszes többségű biztottság elnöke, hogyan jutottunk odáig higgadt kijelentő módban, hogy "most az egész kulturális élet a szélsőjobb befolyása alá kerül"?

Jön a levél befejezése, amiből szörnyű dolog fog kiderülni:

A Jobbikkal folytatott összjáték, a náci párt fokozatos szalonképessé tétele mindeddig a kormánypártok felelőssége volt. Ebben a felelősségben mostantól osztozik minden parlamenti frakció.

Niedermüller Péter

alelnök (DK)

Szóval ez az egész nácizó hisztiroham mégcsak nem is annyira a Fidesz ellen szólt, hanem az MSZP és az LMP ellen, nekik ugyanis, ellentétben a DK-val, van frakciójuk és részt vettek a vonatkozó egyeztetésen. Tehát a Fidesz, az MSZP és az LMP a nácik szálláscsinálói.

Advertisement

A magyar politika akkor fog egészségesebb irányba mozdulni, ha ezek a DK-szerű, rettentően unalmas és lehúzó kultúrharcosok örökre elkotródtak a színről. Ez önmagában persze még semmihez sem lesz elég, de amíg ez az ostoba nácizós hang markánsan jelen van, sokszázezer normálisabb ember fog távolmaradni minden választástól, a baloldalnak meg az életben nem lesz esélye semmire.

Share This Story

Get our newsletter