Itt egy t√∂k√©letes p√©lda. A DK aleln√∂ke korl√°tolt, nevets√©ges, hiszt√©rikusan kult√ļrharcos lev√©lben kelt ki a jobbikos kultur√°lis bizotts√°gi eln√∂k ellen. A Niederm√ľller P√©ter-szerŇĪ ostoba alakok miatt is tartanak ott a sz√©lsŇĎs√©gesek, ahol. √Čs ez az eg√©sz n√°ciz√°s irt√≥zatosan f√°raszt√≥ is.

K√∂zlem√©nyt kaptam, ami az √©n eletemben nem meglepŇĎ, az eggyel kor√°bbi k√∂zlem√©ny p√©ld√°ul azzal kezdŇĎd√∂tt, hogy

Schell Judit k√ľl√∂nleges aj√°nd√©kkal kedveskedett √Čdesanyj√°nak Any√°k napja alkalm√°b√≥l. A K√∂r√ļti OrvosEszt√©tikai Centrum ‚Äěanya-l√°nya" p√°ros konzult√°ci√≥j√°n v√°lasztottak mindkettŇĎj√ľk sz√°m√°ra egy-egy arceszt√©tikai kezel√©ssorozatot, melybŇĎl Judit √©desanyja annyiszor f√©l% kedvezm√©nyt kapott az any√°k napi akci√≥ keret√©n bel√ľl, ah√°ny √©ves.

Advertisement

Ez a frissebbik k√∂zlem√©ny azonban sokkal kev√©sb√© volt vicces. Pedig a t√©m√°ja mondhatni ziccer volt egy baloldali ellenz√©ki p√°rtnak. Arr√≥l sz√≥l, hogy a DK n√©mi sp√©treakci√≥val irt√≥ra felh√°borodott azon, hogy a parlamenti alku eredm√©nyek√©nt az orsz√°ggyŇĪl√©s oktat√°si √©s kultur√°lis bizotts√°g√°nak jobbikos eln√∂ke lesz. Ezen abszol√ļte legimitim dolog d√ľh√∂ngeni, b√°r ha az az eln√∂k t√©nyleg Nov√°k ElŇĎd lesz, akkor az√©rt igaz√°b√≥l szerintem minden leendŇĎ k√©pviselŇĎ csak tapsolhat √∂r√∂m√©ben. De amit Niederm√ľller a sz√∂vegben a mŇĪvel, az pontosan mutatja, mi√©rt nincs soha t√∂bb√© sz√ľks√©g ezekre a nyomorultakra.

Botrány: a Jobbiké a parlament kulturális bizottsága

A parlamenti frakci√≥k meg√°llapod√°sa √©rtelm√©ben az oktat√°ssal √©s kult√ļr√°val foglalkoz√≥ bizotts√°g eln√∂ki tiszts√©ge a Jobbiknak jut.

A Demokratikus Koal√≠ci√≥ f√∂lh√°borodottan tiltakozik a cinikus d√∂nt√©s ellen. A bizotts√°gi eln√∂ki tiszts√©g szimbolikus jelentŇĎs√©ge, viselŇĎj√©nek inform√°lis befoly√°sa igen komoly. A n√°ci p√°rt politikus√°nak a bizotts√°g eln√∂ki sz√©k√©be √ľltet√©se azt √ľzeni, hogy folytat√≥dik a j√∂vŇĎ ifj√ļs√°ga agy√°nak √°tmos√°sa a fasiszta, n√°ci, antiszemita √©s rasszista szerzŇĎk √©s eszm√©k tananyagba emel√©se r√©v√©n. Hogy √ļjabb lend√ľletet kap az iskolai szegreg√°ci√≥, a h√°tr√°nyos helyzetŇĪek, rom√°k kiszor√≠t√°sa a minŇĎs√©gi oktat√°sb√≥l. Hogy korszerŇĪ ismeretek helyett tov√°bbra is hit- √©s erk√∂lcstan, rov√°s√≠r√°s meg a HitlerrŇĎl elismerŇĎsen megeml√©kezŇĎ XX. sz√°zadi t√∂rt√©nelem lesz a tananyag.

Hogy mi a Hitler h√°t√°ra tetov√°lt men√≥ra van itt?? Hogy a retekbe jutottunk 3 mondaton bel√ľl a jobbikos eln√∂ktŇĎl a fasiszta agymos√°sig? Mi k√∂ze van egy ellenz√©ki bizotts√°gi eln√∂knek a nemzeti alaptantervhez meg ahhoz, hogy a fideszes korm√°ny hogyan mossa az iskol√°sok agy√°t?

De ezt ugye nem lehet √ľberelni? √Ālk√©rd√©s volt, term√©szetesen lehet, Niederm√ľller levele ugyanis √≠gy folytat√≥dik:

Nem jobb az √ľzenet a kult√ļra tekintet√©ben sem. Az Alf√∂ldi ellen hecckamp√°nyt folytatott p√°rtnak a Fidesz m√°r odal√∂kte az √öj Sz√≠nh√°zat ‚Äď most az eg√©sz sz√≠nh√°zi √©let a martal√©k√°v√° v√°lhat. Bakay Korn√©l, Pataky Attila √©s Szaniszl√≥ Ferenc kit√ľntet√©se ut√°n most az eg√©sz kultur√°lis √©let a sz√©lsŇĎjobb befoly√°sa al√° ker√ľl. Az meg viccnek is rossz, hogy a emberi jogok √©rv√©nyes√ľl√©s√©t mostant√≥l Jobbikos bizotts√°gi eln√∂k ellenŇĎrzi.

Advertisement

G√≥lyal√°bas J√©zus Krisztus, most seg√≠ts! Att√≥l, hogy jobbikos a term√©szetesen fideszes t√∂bbs√©gŇĪ biztotts√°g eln√∂ke, hogyan jutottunk od√°ig higgadt kijelentŇĎ m√≥dban, hogy "most az eg√©sz kultur√°lis √©let a sz√©lsŇĎjobb befoly√°sa al√° ker√ľl"?

J√∂n a lev√©l befejez√©se, amibŇĎl sz√∂rnyŇĪ dolog fog kider√ľlni:

A Jobbikkal folytatott √∂sszj√°t√©k, a n√°ci p√°rt fokozatos szalonk√©pess√© t√©tele mindeddig a korm√°nyp√°rtok felelŇĎss√©ge volt. Ebben a felelŇĎss√©gben mostant√≥l osztozik minden parlamenti frakci√≥.

Niederm√ľller P√©ter

alelnök (DK)

Szóval ez az egész nácizó hisztiroham mégcsak nem is annyira a Fidesz ellen szólt, hanem az MSZP és az LMP ellen, nekik ugyanis, ellentétben a DK-val, van frakciójuk és részt vettek a vonatkozó egyeztetésen. Tehát a Fidesz, az MSZP és az LMP a nácik szálláscsinálói.

Advertisement

A magyar politika akkor fog eg√©szs√©gesebb ir√°nyba mozdulni, ha ezek a DK-szerŇĪ, rettentŇĎen unalmas √©s leh√ļz√≥ kult√ļrharcosok √∂r√∂kre elkotr√≥dtak a sz√≠nrŇĎl. Ez √∂nmag√°ban persze m√©g semmihez sem lesz el√©g, de am√≠g ez az ostoba n√°ciz√≥s hang mark√°nsan jelen van, soksz√°zezer norm√°lisabb ember fog t√°volmaradni minden v√°laszt√°st√≥l, a baloldalnak meg az √©letben nem lesz es√©lye semmire.