This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ezért akartam megmenteni Görögországot

Illustration for article titled Ezért akartam megmenteni Görögországot

A már 800 ezer eurónál járó Indiegogo-kampány elindítója megírta, miért gondolta, hogy ez jó ötlet, miközben a görög kormány meghátrált, és minden uniós feltételt elfogad.

Advertisement

Thom Feeney egy cipőboltban dolgozik, és vasárnap este indította el a közösségi finanszírozású kampányát, amely a hiányzó 1,6 milliárd euró összegyűjtését célozta meg. Amikor mi tegnap reggel írtunk erről, még csak 10 ezernél tartott a gyűjtés, a kampány azonban utána robbantott, és most már 800 ezernél tartunk, ami azt jelenti, ha még egyszer ugyanennyit adakoznak az európai polgárok, rövidesen összegyűlhet a pénz 1 ezreléke.

Advertisement

Ez nyilván csepp a tengerben, de azért akkor is iszonyú sok pénz, ha tudjuk, hogy az adakozók abban a tudatban jótékonykodhattak, hogy a kampány borítékolhatóan nem lesz sikeres, ők pedig visszakapják majd a pénzüket. (A teljes Indiegogo egy időre le is halt, akkora volt az érdeklődés.)

Feeney most a Guardianben írta meg, mi is ez az egész: vicc, vagy tényleg segíteni akar a maga naiv módján? Nos, valahol a kettő között van: eleinte csak szórakozásból játszott az ötlettel, aztán végiggondolta, hogyha Európa valamennyi lakosa feláldoz 3,19 eurót, akkor össze is gyűlik a görögök kimentéséhez elegendő összeg.

Advertisement

Aztán azt is leírja, hogy szerinte nem költségvetési szigorra lenne szükség, hanem élénkíteni kellene a gazdaságot, és tényleg elege van a politikusok szemétkedéseiből, akik csak a hatalmukat fitogtatják, miközben a döntéseiknek csak a görög emberek számára van igazi tétjük. Európa pedig mutassa meg, hogy nemcsak pofázni tud, hanem kurvára csinál is valamit!

Feeney szerint fantasztikus, hogy ennyi ember (momentán 47 ezer) döntött úgy, hogy megmutatja a görögöknek, hogy nincs egész Európa ellenük. Ezért most már úgy érzi, hogy a korábbi álláspontját, mely szerint lehetetlen összeszedni a kért összeget, valószínűtlenre módosítja.

Advertisement

Igaz, a legújabb fejlemények szerint nem lesz szükség Feeney és társai pénzére, ugyanis Alexisz Ciprasz görög miniszterelnök tegnap éjjel pár kisebb módosítással elfogadott minden uniós feltételt, csak hogy országa hozzájuthasson az újabb mentőcsomaghoz.

Share This Story

Get our newsletter