Ezt mondja Lovasi András, aki szerint az egész világon pusztulásra van ítélve az a fajta kultúra, amiben felnőttünk, de ezt a folyamatot itthon még fel is gyorsítjuk.

Advertisement

Lovasi az Open Air Rádió nevű internetes rádióban nyilatkozott Leskovics Lecsó Gáborral együtt a Kiscsillag zenekar közelebbi terveiről, de aztán csak ilyen nagyotmondás lett belőle. Azt is mondja, nem kizárólag az Orbán-rendszer hibája, mindez, hanem az elmúlt 25 évé, de a NER nagyon fontos állomás ezen az úton. (Az idézett rész 20:26-nál indul.)

Nem hangzik egyáltalán optimistának, mi? Olyannyira nem, hogy kifejezetten idegesíti is az optimizmus, ami a mai magyar popzenéből árad, erről a részről van egy külön videó is alább.

Kétségtelenül szépen csomagolják és jól szólnak, viszont nem szólnak semmiről a mai magyar slágerek – mondja Lovasi, külön nevesítve a Punnany Massifot, akikkel amúgy semmi baja.

Advertisement

Viszont őt is bosszantja A legnagyobb hős című Honeybeast-sláger, nem csak engem, különösen pedig a túlzott jókedv és optimizmus idegesíti, és ebben már talán túl is megy a popszakmán: "Ilyen nemzeti alapkövetelmény lett, hogy mindenkinek ilyen nagyon pozitívnak kell lennie. Hát nem tudom, hogyha elmennének a Dráva-mentére, nem biztos, hogy ilyen pozitívan jönnének vissza" – mondja, és végül arra a következtetésre jut, hogy Magyarország olyan, mintha üszkösödnének a végtagjai, de eltakarjuk egy zoknival és közben nagyon pozitívak vagyunk.

Share This Story

Get our newsletter