Mik√∂zben ŇĎk pedig megtekintik a Parlamentben a koron√°t √©s a Minisztereln√∂k-helyettes B√°csit.

A Minisztereln√∂k-helyettes B√°csi egy√©bk√©nt azt mondta a f√©nyk√©pen l√°that√≥ k√°rp√°taljai magyar gyerekeknek, hogy szerezzenek magyar √°llampolg√°rs√°got √©s √ļtlevelet, mert akkor nagyobb biztons√°gban lesznek, √©s m√©g a vil√°g is kiny√≠lik elŇĎtt√ľk.

Pontosabban:

A magyar √°llampolg√°rs√°g felv√©tel√©re biztatta a k√°rp√°taljai magyars√°got Semj√©n Zsolt nemzetpolitik√°√©rt felelŇĎs minisztereln√∂k-helyettes, miut√°n 55 k√°rp√°taljai magyar gyermeket fogadott szerd√°n a Parlamentben.

A minisztereln√∂k-helyettes √ļjs√°g√≠r√≥knak nyilatkozva √ļgy fogalmazott: minden k√°rp√°taljai magyart megillet az √°llampolg√°rs√°g. Vegy√©k fel azt, ez egy lehetŇĎs√©g, hogy teljes jog√ļ eur√≥pai uni√≥s polg√°rk√©nt kiny√≠ljon sz√°mukra a vil√°g ‚Äď mondta, hozz√°t√©ve: akkor vannak biztons√°gban, ha van magyar √ļtlevel√ľk. Semj√©n Zsolt k√∂z√∂lte: az √°llampolg√°rs√°gi k√©relmek sz√°ma meghaladta a 750 ezret, t√∂bb mint 700 ezren tettek esk√ľt, s a k√©relmek sz√°ma √©v v√©g√©re v√°rhat√≥an el√©ri a 800 ezret.

Advertisement

Fotó: Bruzák Noémi/MTI