This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ezen a fényképen kárpátaljai magyar gyerekek tekinthetők meg

Illustration for article titled Ezen a fényképen kárpátaljai magyar gyerekek tekinthetők meg

Miközben ők pedig megtekintik a Parlamentben a koronát és a Miniszterelnök-helyettes Bácsit.

Advertisement

A Miniszterelnök-helyettes Bácsi egyébként azt mondta a fényképen látható kárpátaljai magyar gyerekeknek, hogy szerezzenek magyar állampolgárságot és útlevelet, mert akkor nagyobb biztonságban lesznek, és még a világ is kinyílik előttük.

Pontosabban:

A magyar állampolgárság felvételére biztatta a kárpátaljai magyarságot Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, miután 55 kárpátaljai magyar gyermeket fogadott szerdán a Parlamentben.

A miniszterelnök-helyettes újságíróknak nyilatkozva úgy fogalmazott: minden kárpátaljai magyart megillet az állampolgárság. Vegyék fel azt, ez egy lehetőség, hogy teljes jogú európai uniós polgárként kinyíljon számukra a világ – mondta, hozzátéve: akkor vannak biztonságban, ha van magyar útlevelük. Semjén Zsolt közölte: az állampolgársági kérelmek száma meghaladta a 750 ezret, több mint 700 ezren tettek esküt, s a kérelmek száma év végére várhatóan eléri a 800 ezret.

Advertisement

Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Share This Story

Get our newsletter