Illustration for article titled Ezekre a zenékre szeretnek futni az emberek

Akik rendszeresen futnak, azoknak nagyon nem mindegy, milyen zene szól közben a fülükben, a Runner's World megszavaztatta az olvasóit, az eredmény pedig egy kicsit meglepett.

Advertisement

Én mondjuk nem futok (bár hatvan/száz méteren még egész jó vagyok, ha az 5-ös buszt kell üldözőbe venni), de azt gondolnám, hogy ha futnék, akkor valami monoton lüktetésű elektrodiszkóra tenném, mondjuk például ilyesmire.

Ehhez képest a szavazás szerint az emberek többsége inkább hiphopra vagy oldszkúl rockzenére szeret futni, hiszen a Runner's World szavazói szerint egy régebbi Eminem-sláger, a Lose Yourself a győztes, utána pedig az AC/DC Thunderstruckja következik, majd az Eye of the Tiger. Valahogy egyiket se képzeltem ideális futózenének, bár újra meghallgatva talán már értem, mi lehet a vonzerejük. És ne feledjük, én nem értek a futáshoz.

A mezőny további részében is túlsúlyban van a középtempós pop-rock, kiegészülve néhány aktuális slágerrel. Alább megtekinthető az első nyolc, az egész listát itt tudjátok megnézni. Zárójelben az egyes dalokra érkező szavazatok aránya.

Advertisement

1. Eminem: Lose Yourself (27.73%)

2. AC/DC: Thunderstruck (15.98%)

3. Survivor: Eye of the Tiger (15.06%)

4. Florence and the Machine: Dog Days Are Over (10.33%)

5. U2: Beautiful Day (9.29%)

6. Eminem: Til I Collapse (8.76%)

7. Bruce Springsteen: Born to Run (7.99%)

8. Tom Petty: Runnin' Down a Dream (4.86%)

Fotó: AP Photo/Wayne Parry

Share This Story

Get our newsletter