Ezt Orb√°n Viktor mondta Miskolcon. A minisztereln√∂k√∂t Habony √Ārp√°dr√≥l is k√©rdezgett√©k, akivel nincsen semmif√©le hivatalos kapcsolata, √©s akirŇĎl nem hajland√≥ semmit el√°rulni. A n√©pess√©gnyilv√°ntart√≥ban n√©zzenek ut√°na ‚Äď fedezte guccis ember√©t.

J√≥l megsz√≥rt√°k k√©rd√©sekkel Miskolcon Orb√°n minisztereln√∂k√∂t a miskolci v√°rosh√°z√°n. Habony √Ārp√°dot a korm√°nyfŇĎ soha nem v√©dte m√©g meg ilyen hat√°rozottan. Habonyr√≥l a k√∂vetkezŇĎket mondta el Orb√°n:

  • sose voltak hivatalos viszonyban
  • √≠gy szerzŇĎd√©s sem volt vele
  • √©s a j√∂vŇĎben sem lesz
  • az Ez√ľsthaj√≥ Kft. √©s Wermer Andr√°s √ľgyeibŇĎl a minisztereln√∂k azt tanulta meg, hogy a politikai tan√°csad√≥k sz√°m√°t a minim√°lisra kell szor√≠tani
  • Orb√°n azt nem befoly√°solhatja, hogy a sajt√≥ kit nevez a tan√°csad√≥j√°nak

Mit h√ľvelyezhet√ľnk ki a meglepŇĎen bŇĎbesz√©dŇĪ Habony-√ľgyi v√°laszb√≥l?

  • Orb√°n azt sehol sem √°ll√≠totta, hogy Habony ne adna neki tan√°csot, csak azt, hogy nincs form√°lis viszonyuk
  • Az ez√ľsthaj√≥s-wermeres utal√°s elsŇĎre nem igaz√°n √©rthetŇĎ, mert b√°r 2002 t√°j√°n √∂sszevesztek, Wermer Andr√°s volt a Fidesz elsŇĎ √©vtized√©nek messze legeredm√©nyesebb kommunik√°ci√≥s-politikai tan√°csad√≥ja, a liber√°lis p√°rtb√≥l integr√°l√≥ jobbos erŇĎv√© v√°l√≥ p√°rt publikus arc√°nak egyik fŇĎ kital√°l√≥ja, aki az Orb√°n √°ltal nemr√©g megv√©dett ‚Äěpolg√°r‚ÄĚ kulcssz√≥t is javasolta. Orb√°n tal√°n arra gondolhatott, hogy mivel Wermer ny√≠ltan a tan√°csad√≥ja volt, a kritikusabb sajt√≥ folyamatosan a c√©ge, az Ez√ľsthaj√≥ √ľgyeivel foglalkozott, a t√©m√°t term√©szetesen azonnal r√°tolva a minisztereln√∂kre. Sz√≥val lehet, hogy Orbb√°n arra gondol, nem akar direkt t√°mad√°si fel√ľletet maga ellen.

Advertisement

Sz√≥ba ker√ľlt egy m√°sik tag is az eredeti tŇĎkefelhalmoz√°ssal foglalkoz√≥ minisztereln√∂k-k√∂zeli t√°rsas√°gb√≥l, Andy Vajna. Az ŇĎ kedveszm√©nyes kaszin√≥zbiznisz√©rŇĎl Orb√°n derŇĪs cinizmussal azt mondta, hogy sok sikert k√≠v√°n mindenkinek, aki kaszin√≥k √ľzemeltet√©s√©vel foglalkozik. Nagy profitot k√≠v√°n nekik, hogy t√∂bbet tudjanak befizetni a k√∂lts√©gvet√©sbe.

Az esem√©nyrŇĎl k√©sz√ľlt MTI-f√©le tud√≥s√≠t√°sb√≥l mindk√©t t√©ma teljes eg√©sz√©ben kimaradt, mintha el sem hangoztak volna.

Via 444.hu, fotó: MTI/Koszticsák Szilárd