A Bombshells széria a negyvenes évekből ismerős pin up girlök stílusában ábrázolja a DC hősnőit. Eddig csak szobor formájában léteztek, de nyáron saját képregénysorozatot kapnak a kiadó nehézbombázói.

Advertisement

Ezek az alternatív jelmezek marha hangulatosak, mindig érdekesebb nem az unalomig ismert ruhában, környezetben látni a képregénykaraktereket. A történetek szempontjából is jobban szeretem az ilyesmi, más idősíkokban játszódó sztorikat, kerekebbek és érdekesebbek is, mint az eredeti, végtelenre nyújtott, sokszor zavaros sorozatok. Így válhatott Superman kommunista diktátorrá, Batman pedig gonosz vámpírrá.

Illustration for article titled Ezek a szuperhősök egy második világháborús bombázó orráról léptek le
Advertisement

A pin up szuperhősök sorozata digitálisan júliusban indul, az első nyomtatott példány augusztusban érkezik, ennek örömére a DC a többi képregényének is hasonló stílusú borítót készít abban a hónapban – ilyet már csináltak korábban is. A sajtóközleményből még annyit lehet megtudni, hogy Batwoman, Wonder Woman és Supergirl retró változatai egy olyan alternatív valóságban élnek, ahol a második világháború frontvonalán emberfeletti képességekkel rendelkező hősnők is harcolnak.

Jól hangzik, és főleg jól néz ki a dolog. Az külön vicces, hogy a pin up Wonder Woman jelmeze többet takar, mint az eredeti, amerikai zászlóra emlékeztető tornadressz. Már csak a rockabilly hősök hiányoznak.

Advertisement

via io9

Share This Story

Get our newsletter