This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ezek a hírek jutnak el akkor is emberhez, ha 18 napig nem internetezik

Illustration for article titled Ezek a hírek jutnak el akkor is emberhez, ha 18 napig nem internetezik

Végeztem egy extrém ember-önkísérletet: március 19. este 8 és ma reggel 8 között, azaz 444 443 órán keresztül egyáltalán nem neteztem. Hogy mik azok a hírek, amikről ennek ellenére nem lehet nem értesülni? Ezeket próbáltam meg összegyűjteni.

Advertisement

A „nem neteztem” azt jelenti, hogy korábban elmentett hosszabb cikkeken kívül nem nyitottam meg weboldalt és nem olvastam emailt (se cégest, se magánt). Tévét, rádiót és nyomtatott sajtót az extrém ember-önkísérleten kívül sem fogyasztok, úgyhogy azzal nem kellett foglalkoznom. Családomat és a barátaimat nem kerültem aktívan, ha ők elmondtak valamit, arról értesültem.

Eltűnt Tarsoly Csaba

Ez az uszodában volt, a kabinos nő előtt a pulton, a Blikk címlapján. Eléggé kontextus nélkül volt az egész, meg aztán jól el is fáradtam az úszásban, de nagyon tetszett a drámaisága.

Advertisement

Lezuhant egy repülő, méghozzá Európában

Ezt Várady Tibor, az Espresso Embassy tulajdonosa mondta, amikor bementem hozzá kávét inni. Messze erről hallottam a legtöbb félmondatot ismerősöktől, elkapott beszélgetésekből, innen-onnan, úgyhogy már azt is tudom, hogy a másodpilóta dobott egy Egypt Air 990-et, azt viszont még mindig nem, hogy a Lufthansa vagy a Germanwings gépe zuhant-e le. Egyébként nagyon érdekes, hogy 150–200 jellemzően vadidegen ember halála hetekig tartó hír, ha egy repülőgépben zuhannak le, különösen ha európaiak, és teljesen érdektelen, ha bárhogy máshogy halnak meg (belelövik őket a kórházi ágyba, autóbaleset, rák, négerek, stb.), kivéve, ha ebola.

Advertisement

Egy random közmunkás lett a Quaestor igazgatója egy napra

Aztán meg hirtelen nem. Ezt több verzióban is hallottam, de tényleg igaz? Mondjuk ha nem igaz, akkor is nagyon jó, tiszta késői 90-es évek.

Advertisement

Random ez-az a Quaestorról

Annyit tudtam követni belőle, hogy ez még mindig tart, jó magasra érnek a szálak, valahogy megjelenik a Lajos mint Heath Ledger-féle Joker, és még nem bukott bele senki. A repülőgép-szerencsétlenség mellett erről beszélt a legtöbb ember.

Advertisement

Valami negyedik szintű fideszes arc megtekintett egy rendezvényt, ahol egy ember egy rózsaszín nyúlmaszkban pózolt

Itt csaltam, ugyanis meglátogattam Markó Ferenc barátomat egy késői estén, miközben a 444 szerkesztőségében hírügyeletesként dolgozott. Vittem neki sört. Beszélgetéseink egy részét az szokta kitenni, hogy felmondjuk egymásnak a hülyeségeket, amiket aznap olvastunk a neten, de mondtam neki, hogy ne mondjon híreket, mert csalás lenne a játékomban. Két órán át kínlódott szegény. Legalább sör volt, mert hoztam. Egy ponton nem tudta megállni, mutatott egy bizarr képet, amin nyúlnak öltözött emberek voltak, az egyik talán Zsigó Róbert (?) volt, akiről nem tudom, hogy kicsoda, de mintha ő lenne ez a negyedik szintű fideszes arc.

Advertisement

Nyert a Vettel a maláj GP-n

Erre mondjuk rákérdeztem, és utána annyit csaltam, hogy elolvastam az elemzést a versenyről a BBC F1-oldalán. Nagyon örültem, a tavalyi szezonját totál nem értettem, és nem is azt, hogy nem nyert versenyt, mert hát az oké, de az, hogy a csapattársa ugyanabban az autóban felmosta vele a padlót? Persze van olyan, hogy az ember egy munkahelyen már mindent megcsinált, amit akart, és csak vágja a centit, amíg felmond, simán lehet, hogy vele is ez volt.

Advertisement

–7 °C volt valahol Nógrád megyében

Ezt a nagymamámtól tudom, aki legalább akkora időjárásjelentés-mániás, mint én, csak egészen máshogy. Na jó, tőle függetlenül is tudom, mert a heverőjén henyéltem, ment a tévé, és bemondták.

Advertisement

Csepreghy Nándor mondott valamit valamiről

Szintén a nagymamám tévéjéből. Lázár János izmos kisrobinját legalább ötvenszer bevágták, de egy betűt nem tudtam megjegyezni abból, amit mondott. Valami EU-s pénz. Ez volt az első alkalom, hogy láttam az új köztévét. Olyan volt, mint padláson talált, 70-es évekbeli Népszabadságokat olvasgatni. Valamint olyan volt a vibe, hogy mintha ezen a héten nem baszogatnánk az EU-t, hanem felhőtlenül örülünk a zsák pénznek, amit onnan kapunk.

Advertisement

A köztévé szerint a Fidesz szerint a Fidesz jelöltje alkalmas a tapolcai időközi választásokon, a többi jelölt pedig alkalmatlan

Mi van?

Szarrá lövik Szanaa-t

Tavaly nyáron két-három hétig tervezgettem egy őszi jemeni nyaralást, mert úgy tűnt, hogy ebbe az országba sokáig nem lehet már elmenni. Én pedig szerettem volna még látni Szanaa vályogból készült felhőkarcolóit , Szokotra csodálatos növényvilágát, és ha minden összejött volna, a szomszédos Szomáliföld fővárosa, Hargeisa mellett az elképesztő sziklarajzokat is. Végül nehéz szívvel, de úgy döntöttem, hogy máshol jobb helye lesz a pénznek, amibe ez került volna. Micsoda egy fasz vagyok, soha az életben többet ilyet nem csinálok, hogy van egy hely, amit meg akarok nézni, véletlenül van annyi pénz a zsebemben, amiből oda lehet menni, és nem megyek oda, aztán bumm, egy rossz mozdulat, és a szanaa-i vályog-felhőkarcolókból is az lesz, mint a bámijáni Buddhákból. Szerencsére legalább Hargeisába most is el lehet menni nyaralni, mert az egy laza, békés hely.

Advertisement

A címlapkép egy Far Side részlete

Share This Story

Get our newsletter