√Čs az egyik megveszi a m√°sikat. Vagyis az Erste a Citit. Pontosabban az √ļn. lakoss√°gi √ľzlet√°gat.

Csak hogy tudj√°tok.

Az Erste Bank v√°s√°rolja meg a Citibank magyarorsz√°gi lakoss√°gi √©s hitelk√°rtya √ľzlet√°gait. A Citi marad Magyarorsz√°gon, tov√°bb kiszolg√°lja v√°llalati √©s int√©zm√©nyi √ľgyfeleit √©s bŇĎv√≠ti budapesti szolg√°ltat√≥ k√∂zpontj√°t, k√∂z√∂lte a k√©t bank szerd√°n az MTI-vel.

A Citibank Europe plc. meg√°llapod√°st √≠rt al√° az Erste Bank Hungary Zrt.-vel, valamint le√°nyv√°llalat√°val, az Erste Befektet√©si Zrt.-vel a Citibank magyarorsz√°gi lakoss√°gi √ľzlet√°g√°nak √©rt√©kes√≠t√©s√©rŇĎl. Az √©rt√©kes√≠t√©s mag√°ban foglalja a Citibank lakoss√°gi bet√©ti- √©s befektet√©si-, szem√©lyi hitel-, hitelk√°rtya, valamint a mikrov√°llalatokat kiszolg√°l√≥ (CitiBusiness) √ľzlet√°gait, tov√°bb√° a lakoss√°gi √ľzlet√°g alkalmazottainak √°tv√©tel√©t is.

A tranzakci√≥ hat√≥s√°gi j√≥v√°hagy√°shoz k√∂t√∂tt, amely elŇĎrel√°that√≥lag 2015 v√©g√©n esed√©kes. Az √ľgyf√©lsz√°ml√°k √°tad√°sa 2016 utols√≥ negyed√©v√©n√©l elŇĎbb nem v√°rhat√≥ a k√∂zlem√©ny szerint.

EbbŇĎl is l√°tszik, az Erste most azt√°n t√©nyleg nem megy el Magyarorsz√°gr√≥l. B√°r volt egy olyan pillanat a t√∂rt√©nelemben, amikor rezgett a marad√°s l√©ce.