Illustration for article titled Ezek a bankok mindig csak bizniszelnek

És az egyik megveszi a másikat. Vagyis az Erste a Citit. Pontosabban az ún. lakossági üzletágat.

Advertisement

Csak hogy tudjátok.

Az Erste Bank vásárolja meg a Citibank magyarországi lakossági és hitelkártya üzletágait. A Citi marad Magyarországon, tovább kiszolgálja vállalati és intézményi ügyfeleit és bővíti budapesti szolgáltató központját, közölte a két bank szerdán az MTI-vel.

Advertisement

A Citibank Europe plc. megállapodást írt alá az Erste Bank Hungary Zrt.-vel, valamint leányvállalatával, az Erste Befektetési Zrt.-vel a Citibank magyarországi lakossági üzletágának értékesítéséről. Az értékesítés magában foglalja a Citibank lakossági betéti- és befektetési-, személyi hitel-, hitelkártya, valamint a mikrovállalatokat kiszolgáló (CitiBusiness) üzletágait, továbbá a lakossági üzletág alkalmazottainak átvételét is.

A tranzakció hatósági jóváhagyáshoz kötött, amely előreláthatólag 2015 végén esedékes. Az ügyfélszámlák átadása 2016 utolsó negyedévénél előbb nem várható a közlemény szerint.

Advertisement

Ebből is látszik, az Erste most aztán tényleg nem megy el Magyarországról. Bár volt egy olyan pillanat a történelemben, amikor rezgett a maradás léce.

Share This Story

Get our newsletter