Az √≠r √©nekes-dalszerzŇĎ, Hozier dala elŇĎsz√∂r a streamszolg√°ltat√≥n futott be. A legt√∂bben az id√©n egy√©bk√©nt Ed Sheerant hallgatt√°k a Spotifyon. Tegye fel a kez√©t, ki volt az!

Az √©v v√©gi √∂sszes√≠t√©ssel meg sem v√°rja a szilvesztert a Spotify, √≠gy megtudhatjuk, hogy az 50 milli√≥ felhaszn√°l√≥ Sheerant hallgatta a legt√∂bbsz√∂r, a legt√∂bbsz√∂r streamelt dal pedig a Happy volt PharrelltŇĎl. A legt√∂bbet j√°tszott √©nekesnŇĎ Katy Perry lett, letasz√≠tva a tr√≥nr√≥l az elm√ļlt k√©t √©v Spotify-kir√°lynŇĎj√©t, Rihann√°t.

Inn√©t der√ľlnek ki a tov√°bbi r√©szletek, √≠gy az is, hogy van olyan kateg√≥ria (breakout artist, √ļjonnan befut√≥ elŇĎad√≥ tal√°n?), amiben az Alt-J nyert, b√°r fura lenne az egy√ľttest √ļjnak nevezni. Ami Hoziert illeti, a Take Me To Church c√≠mŇĪ dal nincs ugyan a legt√∂bbsz√∂r lej√°tszott Top 10-ben, viszont ez volt a Spotifyon legt√∂bbsz√∂r megosztott sz√°m az id√©n, √©s itt s√∂p√∂rt v√©gig elŇĎsz√∂r, mielŇĎtt a hivatalos sl√°gerlist√°kra is felker√ľlt volna az √©v m√°sodik fel√©ben.

Bevallom, √©n kor√°bban nem hallottam ezt, √ļgyhogy most p√≥toltam a lemarad√°st, √©s azt kell mondjam, ahhoz k√©pest, milyen hervaszt√≥an indul, eg√©sz tŇĪrhetŇĎ sz√°m lesz belŇĎle. De az√©rt t√ļl sokszor nem hallgatn√°m, ha nem musz√°j.