Az utols√≥ negyed√≥r√°ban m√°r az√©rt szurkoltam, hogy egyik csapat se szerezzen g√≥lt, mert mind a kettŇĎ meg√©rdemelte a pontot. Mind a kettŇĎ h√°rmat √©rdemelt volna. Nagyon b√≠zom benne, hogy Braz√≠lia √©s Mexik√≥ is messzire jut ezen a vil√°gbajnoks√°gon, ha nem is lesz k√∂nnyŇĪ.

Ilyen iramot, ilyen cseleket, ilyen lövéseket, ilyen védéseket ilyen töménységben nem is tudom, mikor láttam utoljára. Hogy a futball sava-borsa a gól lenne? Ugyan már.

Egyetlen pillanatra sem jutott esz√©be senkinek, hogy lass√≠tsa a j√°t√©kot, hogy pihenjen, eredm√©nyt ŇĎrizgessen, √≥vatoskodjon. Ok√©, a braziloknak musz√°j menni√ľk, ez az ŇĎ j√°t√©kuk, az ŇĎ vil√°gbajnoks√°guk, √©s mentek is, csod√°latos lelkesed√©ssel, gy√∂ny√∂rŇĪen. Ha ez lesz ezut√°n is, bele fogok z√ļgni v√©gk√©pp Tiago Silv√°ba, Neymarba, t√°n m√©g Marcel√≥ba is.

Advertisement

A mexik√≥iakat viszont a kutya sem ugatta volna meg, ha vigy√°znak magukra, ha nem rohannak annyira, ŇĎk azonban r√° se r√°ntottak se a pap√≠rform√°ra, se a v√°rakoz√°sokra, se semmire, nem sz√°z, ezer sz√°zal√©kot hoztak ki magukb√≥l. Hib√°tlanul v√©dekeztek, √©s amint megvolt a labda, m√°r ugrottak is elsŇĎ sz√°nd√©kb√≥l, nem is t√∂lt√∂ttek, csak lŇĎttek. Mell√© √©s f√∂l√© fŇĎk√©nt, de h√°t olyan western nincs, amiben minden goly√≥ c√©lba tal√°l.

Plusz ott volt a kapujukban ez az Ochoa nevŇĪ fi√ļ. Amit az mŇĪvelt, arra nincsenek szavak.

Advertisement

Lehozta a k√©t f√©l a kilencven percet egy m√°sodpercnyi fetreng√©s, √ľresj√°rat, kamu n√©lk√ľl. Tiszta, ŇĎszinte, fergeteges futballal. Sok hasonl√≥t k√©rek m√©g. Folytass√°tok, sr√°cok.

Advertisement

Fotó: Martin Mejia/AP és Themba Habebe/AP