Ez van akkora húzás, mint a Liget fölé emelt üvegbúra volt

A Nap szava a Horn-center Ízlelgesd: HORN-CENTER. Mondd ki sokszor! Ez lesz ugyanis az MSZP felemelkedésének a záloga. Egy budapesti Horn-center, ami egy agóra lesz, ahol baloldali gondolkodók és civilek járnak majd, baromira remélem, hogy modern, progresszív tógában.

Emlékszel arra, amikor Horváth “Búra” Csaba a nevét kapta? Az MSZP fővárosi politikusa 2006-ban állt elő azzal a tervvel, hogy az MSZP üvegbúrával fedné le a Városligetet.

Advertisement

Ehhez mérhető - olcsóbb, de nem kevésbé jól hangzó - ötlettel mentené meg most a töpörödő pártját Tóbiás József MSZP-elnök. Aki az Indexnek adott nagyinterjújában a leghangsúlyosabban az eddigi zárt pártszékház helyett megálmodott nyitott Horn-centerről beszél a legtöbbet mint a párt új korszakának szimbólumáról.

Íme a legígéretesebb rész az interjúból:

Horn-centert szeretnénk létrehozni, mert kell egy olyan hely, fórum, agora, ahol a baloldali gondolkodók, műhelyek, szervezetek, fiatalok, értelmiségiek, civilek összegyűlhetnek.

Akkor ez nem új székház lesz?

Nem székház, közösségi tér. Több mint székház.

Egy mobilfórumot képzeljünk el, vagy lesz állandó helye?

Egy állandó helyen lesz, de még nem dőlt el, hol.

Mitől lesz ez más, mint egy pártszékház?

Attól, hogy nem pusztán a párt működik benne. Civilek, értelmiségi műhelyek találkozó helye lesz. El tudom képzelni, például, hogy Facebook-csoportok nyilvános centruma lesz. A baloldal holdudvaráé lesz ez a közösségi tér.

Jézusom, semmit sem szeretnék jobban, mint két modern oszlop között felnézni a kőbe vésett, aranyozott HORN-CENTER feliratra, aztán belépni az szellős oszlopcsarnokkal keretezett belső udvarra, ahol a sarus-tógás Pogátsa Zoltán éppen az első, nemzetközileg is jegyzett tanulmányának megírására készül, miközben felvázolja az Álmomban Varufakisszal keringőztem című padlómozaikját. Mellette a gümnazion felé tartó Szanyi Tibor oktat egy csapat baloldali fb-kommentelőt a jobboldallal való helyes bánásmódra. Ez persze korszerű, progresszív agóra, így nők is vannak. Kunhalmni Ágnes éppen a holdudvart növeli az “Öltözködési tippek wannabe néniknek” című előadásával.

Nem akarok felébredni ebből a progresszív álomból, csak az MSZP következő választási győzelmének a napján!

Share This Story