A fel√ļj√≠tott AvastetŇĎ kil√°t√≥ a l√°tv√°nytervek alapj√°n a K√°rp√°t-medence √Čkszerdoboza lenne. Nektek is ez jutna eszetekbe Miskolcr√≥l?

Az 1963-ban √©p√ľlt kil√°t√≥t miskolci lok√°lpatri√≥t√°k szeretn√©k √ļjra visszahozni a v√°ros √©let√©be, akiknek el√©g komoly terveik vannak, hiszen nemcsak a kil√°t√≥t √ļj√≠tan√°k fel, hanem az eg√©sz k√∂rny√©ket felvir√°goztatn√°k, l√°tv√°nyparkkal, √©s m√©g a k√∂zeli borutakkal is √∂sszekapcsoln√°k, de tervben van egy libegŇĎ is a belv√°rosb√≥l. Ahogy a projekt honlapja fogalmaz:

Olyan v√°rosnegyed ny√≠lik ki az avasi kil√°t√≥ k√∂r√ľl a hegytetŇĎn, amelyben a ny√ľzsg√©ssel teli √©let √©s a szalon vend√©geinek szellemis√©ge az elegancia √©s a t√°rsas√°gi √©let fellegv√°r√°v√° var√°zsolja a kil√°t√≥t a r√©gi√≥ban.

Mag√°val a kil√°t√≥val a Borsod Online szerint az al√°bbi terveik lenn√©nek a jelenleg √©pp befektetŇĎket keresŇĎ miskolci polg√°roknak:

Fenn egy eleg√°ns szalon√©tterem mŇĪk√∂dne, amelyben a vend√©gek a panor√°m√°n t√ļl a t√°rsas√°gi √©let ny√ľzsg√©s√©t is √©lvezhetn√©k. Alatta a kil√°t√≥teraszon k√°v√©z√≥, cukr√°szda kapna helyet, valamint nyarank√©nt egy kokt√©lterasz.

Advertisement

M√°r ebbŇĎl is l√°tszik, hogy minimum Borsod P√°rizs√°v√° tenn√©k Miskolcot, de a honlapon l√°that√≥ l√°tv√°nytervek alapj√°n Dubaj a c√©l, mik√∂zben a k√©pal√°√≠r√°sok k√ľl√∂n csod√°sak: "A luxus pipere asztal az eleg√°ns k√©nyeztet√©s elengedhetetlen helysz√≠ne", illetve "A f√©nyŇĪzŇĎ √©s t√°gas miliŇĎ, ami elk√°pr√°ztatja az √©rkezŇĎt a szalonba l√©pve, igazi belsŇĎ√©p√≠t√©szeti brav√ļr a korl√°tozott ter√ľletŇĪ felsŇĎ szint var√°zs√°ban."

Ha a projekt meg is valósul, Miskolc csak a második kísérlet lehet a magyar Dubaj létrehozására az egykori velencei szabadstrand mögött.

(via upponyi)