- A New York-i ortodox zsid√≥ k√∂z√∂ss√©g egyik k√∂ztiszteletben √°ll√≥ rabbij√°t 103 √©vre √≠t√©lt√©k 59 rendbeli szexu√°lis zaklat√°s miatt, mind egy l√°nnyal, √≠rja ap√°nk, a Gawker. A l√°nyt m√©g sz√ľlei iratt√°k be a rabbihoz, miut√°n megingott a hit√©ben, Nechemya Weberman pedig a r√°b√≠zott kisl√°nyt 12 √©s 15 √©ves kora k√∂z√∂tt t√∂bbsz√∂r is moleszt√°lta. Hab√°r a l√°nyt nem nevezt√©k meg, a csal√°dj√°t kitagadt√°k a v√°dak miatt a hitk√∂z√∂ss√©gbŇĎl, t√∂bbeket is letart√≥ztattak, ami√©rt pr√≥b√°lt√°k lefizetni ŇĎket, hogy hagyj√°k az eg√©szet a francba, az AP szerint m√©g az √≠t√©let ut√°n is sokan √ļgy gondolj√°k, hogy Weberman √°rtatlan, √ľgyv√©dje a l√°nyt nevets√©ges hazugnak nevezte.

- Ha m√°r szexu√°lis erŇĎszak, az angol Operation Yewtree fedele alatt Stuart Hall veter√°n t√©v√©st √∂sszesen 14 nemi erŇĎszakkal v√°dolj√°k, amiket 1967 √©s 1986 k√∂z√∂tt k√∂vetett el, kilenc √©s tizenhat √©v k√∂z√∂tti gyerekek s√©relm√©re. Hall tavaly megkapta a Brit Birodalom √Črdemrendj√©t, most 83 √©ves.

- David Cameron lek√∂sz√∂nŇĎ minisztereln√∂k azt mondta, hogy ha 2015-ben megv√°lasztj√°k, n√©pszavaz√°sra bocs√°jtja majd, hogy az Egyes√ľlt Kir√°lys√°g tov√°bbra is az EU tagja maradjon. Persze leghamarabb erre a szavaz√°sra 2017-re lehet sz√°m√≠tani, de akkor is. A Wall Street Journal alapos cikke a t√©m√°ban √©s arr√≥l, hogy mi√©rt lenne baj ez az eur√≥pai kereskedelemben.

- K√≥rh√°zba ker√ľlt egy utahi asszony, miut√°n egy hatalmas szikladarab bekopogtatott a h√°z√°ba. A kŇĎdarab a szomsz√©dos hegyrŇĎl v√°lt le, egy geol√≥gus kerekperec megmondta, sz√°m√≠thatnak m√©g ilyesmire, √ļgyhogy a h√∂lgy a f√©rj√©vel az√≥ta sz√°llod√°ban lakik.

Advertisement

- Megsz√ľletett Shakira √©s Gerard Pique k√∂z√∂s gyereke, Milan.

- Thaif√∂ld√∂n nem annyira r√≥zs√°s a politikai helyzet, most egy monarchiaellenes szerkesztŇĎt csuktak le t√≠z √©vre, ami√©rt 2010-ben √°ln√©ven k√©t rendszerellenes cikket √≠rt a saj√°t √ļjs√°g√°ba. Az Amnesty International, √©s az EU sem t√ļl boldog.

- A kameruni rendŇĎrs√©g az ut√≥bbi k√©t h√©tben 18 ritu√°lisan megcsonk√≠tott holttestet tal√°lt a fŇĎv√°ros Yaounde utc√°in. Az √°ldozatoknak lev√°gt√°k a nemi szerveit √©s mell√ľket, kiv√°gt√°k a nyelv√ľket, szem√ľket, leny√≠rt√°k a hajukat, a lakoss√°g f√©l. A CNN szerint a ritu√°lis gyilkoss√°gok viszonylag gyakoriak voltak a hetvenes √©vekig az orsz√°gban, de elapadtak az oktat√°s sz√©lesk√∂rŇĪ elterjed√©se ut√°n.