- Ha nagy kor√°n fek√ľdt√©l le, akkor kimaradhatott Obama beiktat√°si cerem√≥ni√°ja, a mondand√≥n√°l term√©szetesen sokkal viccesebbek voltak a gifek √©s a fot√≥k, amik k√©sz√ľltek az eg√©szrŇĎl, p√©ld√°ul itt a csukl√≥ Beyonc√© m√∂g√∂tti katat√≥n Bill Clinton.

- Hal√°lra√≠t√©ltek Balin egy 56 √©ves angol asszonyt, akinek a bŇĎr√∂ndj√©ben majdnem 5 kil√≥ kokaint tal√°ltak a hat√°ron. A Reprieve jogv√©dŇĎ szervezet szerint a gyerekeivel fenyegett√©k meg drogkereskedŇĎk √©s az√©rt kellett csemp√©sznie, ŇĎ maga is azt nyilatkozta, hogy sosem keveredett volna ilyesmibe, de a gyerekeinek √©lete vesz√©lyben volt √©s meg kellett v√©denie ŇĎket.


- Egy 65 √©ves kanadai f√©rfi rendbont√°s miatt √°llt f√ľl√∂p-szigeteki b√≠r√≥s√°g el√© Cebuban, ahol egyszer csak elpattant n√°la valami √©s elkezdett l√∂v√∂ld√∂zni. Egy orvost √©s egy √ľgyv√©det siker√ľlt megsebes√≠tenie, ŇĎ viszont belehalt egy lŇĎtt sebbe, az m√©g nem tiszta, hogy saj√°t mag√°t lŇĎtte-e le.


- Ciprus veszett√ľl tiltakozik az ellen, hogy egy orsz√°gm√©retŇĪ p√©nzmosoda lenne, de az√©rt n√©zz√ľk meg, hogy mit √≠r a www.ciprusoffshorecegalapitas.info:

A k√ľlf√∂ldrŇĎl igazgatott fi√≥kok √©s az IBC-k 100%-ig mentes√ľlnek a j√∂vedelemad√≥, illetve a t√°rsas√°gi ad√≥ terhe al√≥l. A Nemzetk√∂zi Gazdas√°gi T√°rsas√°gok csup√°n 4,25%-os profitad√≥t fizetnek Cipruson. A haszon√©lvezeti tulajdonosoknak nem kell j√°rul√©kos osztal√©k- vagy nyeres√©gad√≥t fizetni azon k√≠v√ľl, amit a jogi szem√©lyeknek t√©r√≠tenek. Nincs tŇĎkenyeres√©g-, illetve hagyat√©k ad√≥. Ha egy IBC-nek Ciprusra bev√°ndorolt vend√©gmunk√°sa dolgozik, annak a szem√©lynek csak fele annyi ad√≥t kell fizetnie, mint egy ciprusi √°llampolg√°rnak. Ha a szigeten k√≠v√ľl lakik √©s/vagy dolgozik az alkalmazott, de ciprusi bankon kereszt√ľl utalj√°k a fizet√©s√©t, nem kell j√∂vedelemad√≥t fizetnie.¬†

Advertisement

- Egy indon√©z muszlim szervezet szerint a nŇĎk k√∂r√ľlmet√©l√©se alkotm√°nyos jog √©s trad√≠ci√≥, ebbe az ENSZ a m√ļlt h√≥napban hozott rendelkez√©s√©vel csak ne sz√≥ljon bele. Az AsiaNews szerint Indon√©zi√°ban t√∂bb fajt√°ja is van a k√∂r√ľlmet√©l√©snek, a finom bambuszp√°lc√°s p√∂ccint√©stŇĎl a teljes oll√≥s amput√°ci√≥ig, √©s nem az orvosok, hanem a b√°b√°k feladata. Az Indon√©z Ulema (azaz iszl√°m vall√°studom√°nyi) Tan√°cs szerint a beavatkoz√°s vall√°sos k√∂teless√©g, hogy a nŇĎk szexu√°lis √©tv√°gy√°t cs√∂kkents√©k.


gif: chandelier