Cselesen kezdek, mert ez pont nem a vil√°gban t√∂rt√©nt, hanem nagyon is n√°lunk, de a New Yorker k√∂nyvrovat√°ban Hari Kunzru √≠rt egy hosszabbat Magyarorsz√°g fasiz√°l√≥d√°s√°r√≥l √©s az √©rtelmis√©giek √ľld√∂z√©s√©rŇĎl. Ott majdnem orra bukik az eg√©sz, hogy Klubr√°di√≥, the country‚Äôs most prominent independent radio station, de szerencs√©re m√©g pont nem. Igaz√°b√≥l a legfontosabb r√©szei egy√©rtelmŇĪen D√∂rner Gy√∂rgy √©s Fekete Gy√∂rgy s√ľletlens√©gei angolra ford√≠tva, √©s a felsorol√°sok, hogy milyen k√ľlf√∂ldi √≠r√≥k nem fogadtak el magyar kit√ľntet√©seket a korm√°ny miatt.

A brazil prostitu√°ltakat nem lehet azzal megv√°dolni, hogy ne gondoln√°nak a hossz√ļ t√°v√ļ √ľzleti tervekre a k√∂vetkezŇĎ p√©nz√ľgyi √©vben. A¬†Reuters szerint¬†a Belo Horizontei l√°nyok m√°r sorban √°llnak az ingyenes nyelvoktat√°shoz, hogy felk√©sz√ľlve fogadj√°k majd a 2014-es foci-vil√°gbajnoks√°g vend√©geit. A helyi prostitu√°ltak √©rdekv√©delmi szervezet√©nek fantasztikusan j√≥ nevŇĪ eln√∂ke, Cida Vieira azt mondta a h√≠r√ľgyn√∂ks√©gnek, hogy a nyelvtud√°s elengedhetetlen√ľl fontos a j√≥ √°r √©s a tisztess√©g √©rdek√©ben.

Egy FBI-szak√©rtŇĎ a per elŇĎtti meghallgat√°son elmondta, hogyan is akn√°zta al√° a lak√°s√°t James Holmes, az arizonai t√∂meggyilkos, aki id√©n j√ļliusban 12 embert meg√∂lt √©s t√∂bb, mint 50-et megsebes√≠tett egy moziban. Azt eddig is tudtuk, hogy Holmes csapd√°kat rejtett a lak√°s√°sba, de¬†a Time meg is √≠rta¬†az FBI bombaszak√©rtŇĎj√©nek besz√°mol√≥j√°t. P√©ld√°ul kih√ļzott egy dr√≥t√≥t, ami egy glicerinnel teli termoszhoz volt k√∂tve, aminek a tartalma bele√∂ml√∂tt volna egy k√°lium-permangan√°ttal teli serpenyŇĎbe, ezzel felgy√ļjtva az eg√©szet, mint valami s√∂t√©t Wallace √©s Gromitban. Emellett volt a lak√°sban 30 saj√°t k√©sz√≠t√©sŇĪ gr√°n√°t √©s t√≠z gallon benzin is, illetve befŇĎttes√ľvegek tele napalmmal √©s termittel.

A finn Nokia csennai gy√°r√°t Indi√°ban¬†megsz√°llta az ad√≥hat√≥s√°g. K√∂r√ľlbel√ľl f√©lmilli√°rd fontnyi ad√≥j√≥v√°√≠r√°snak akarnak ut√°naj√°rni, a c√©g term√©szetesen egy√ľttmŇĪk√∂dik vel√ľk. India √ļgy n√©z ki r√°sz√°ll a nyugati t√∂megkommunik√°ci√≥s c√©gekre, napokkal ezelŇĎtt a helyi APEH k√©tmilli√°rd doll√°rnyi ad√≥befizet√©st k√∂vetelt a Vodafone-t√≥l.

Advertisement

√Čs hogy legal√°bb egy f√©lig vicces h√≠rrel legyen v√©ge, az Egyes√ľlt √Āllamok hipszterk√∂zpontj√°ban valaki a STOP t√°bl√°kat POOP-ra¬†ragasztja √°t. J√≥ reggelt k√≠v√°nunk!