Vannak cikkek, amik t√ļlmutatnak √∂nmagukon. Ilyen volt UP legend√°s kisreg√©nye a Nokia E61-esrŇĎl az Indexen, amiben eltemette a f√©nyk√©pezŇĎs √©s t√©v√©zŇĎs telefonokat. Ezt a darabka t√∂rt√©nelmet l√∂kte most le a tr√≥nr√≥l a Cink szerzŇĎje. Mi vagyunk a legterjengŇĎsebbek!

2006. november 9. Ez a nap egyszerre jelentett sokat rengeteg olvas√≥nak √©s √ļjs√°g√≠r√≥nak. Ekkor jelent ugyanis meg UP azonnal legend√°ss√° lett telefontesztje, ami a k√∂vetkezŇĎ, l√°tnoki-tragikus bekezd√©ssel indult:

Isten l√°tja lelkemet, √©n annyira, de annyira szeretn√©k egy haszn√°lhat√≥ mobil eszk√∂z√∂t, annyira szeretn√©k szeretni v√©gre egy kis lapos kis iz√©t, amin lehet mobiltelefon√°lgatni (gatni, getni), menedzselgetni a kis tud√ļimat, r√°n√©zni idŇĎnk√©nt az √©n kis m√©ljeimre, esemezgetn√©k is r√≥la, m√≥dj√°val, persze, esetleg m√©g helymeghat√°rozn√°k, szinkroniz√°lgatn√°k a vind√≥zzal, ijesmi. (Csak f√©nyk√©pezni meg t√©v√©zni nem akarok vele/rajta, mert arra egy ilyen alkalmatlan. Aki m√°st √°ll√≠t, az mobilmarketinges vagy elmeh√°borodott. F√©nyk√©pezni f√©nyk√©pezŇĎg√©ppel kell, t√©v√©zni meg t√©v√©n. A mos√≥g√©pen sem akarok zen√©t hallgatni, a fridzsiderrel meg nem akarok porsz√≠v√≥zni, ugye.)

A cikk az olvas√≥knak az√©rt volt fontos, mert telefontesztet magyarul addig senki sem √≠rt ilyen vicces, ugyanakkor durva √©s kendŇĎzetlen, √©s, mondjuk ki, m√°ni√°kus pr√≥z√°ban. A koll√©g√°knak meg az√©rt, mert el sem tudtuk volna k√©pzelni, hogy ilyen terjedelemŇĪ netes cikk egy√°ltal√°n l√©tezhet. A spir√°lf√ľzet apote√≥zisa 3373 sz√≥b√≥l √°ll, ami 24 526 karaktert jelent. Tudod, mit jelent ez? Ha √ļgy sz√°molunk, hogy egy √°tlagos kereszt√©nydemokrata h√°romr√©szes √∂lt√∂nyben 60 centim√©ter sz√©les, √©s egym√°s mell√© fektetn√©nk az √ļtra 24526 v√∂r√∂s kereszt√©nydemokrat√°t, akkor 14 kilom√©ter √©s 715,6 m√©ter hossz√ļs√°g√ļ kereszt√©nydemokrata-v√∂r√∂sszŇĎnyeget kapn√°nk.

Advertisement

√Čs most ez a kiv√©teles rekord lett a m√ļlt√©. Albert csod√°s visszaeml√©kez√©se a szovjet hadseregben kiskatonak√©nt t√∂lt√∂tt √©veire, a "Pont 30 √©ve vittek el katon√°nak. Szovjet katon√°nak. Hogy milyen volt?" c√≠mŇĪ Cink-poszt ugyanis 3466 sz√≥b√≥l √©s 24 624 karakterb√≥l √°ll.

Mit is mondhatn√©k erre? Ha UP elŇĎbb gondolkodik √©s hozz√°√≠r egy SMS-t a v√©g√©hez, akkor ŇĎ marad a bajnok. ElŇĎbb kellett volna gondolkodni!