Illustration for article titled Ez történelem! Albert hosszabbat írt Uj Péter legendás Nokia-tesztjénél

Vannak cikkek, amik túlmutatnak önmagukon. Ilyen volt UP legendás kisregénye a Nokia E61-esről az Indexen, amiben eltemette a fényképezős és tévézős telefonokat. Ezt a darabka történelmet lökte most le a trónról a Cink szerzője. Mi vagyunk a legterjengősebbek!

Advertisement

2006. november 9. Ez a nap egyszerre jelentett sokat rengeteg olvasónak és újságírónak. Ekkor jelent ugyanis meg UP azonnal legendássá lett telefontesztje, ami a következő, látnoki-tragikus bekezdéssel indult:

Isten látja lelkemet, én annyira, de annyira szeretnék egy használható mobil eszközöt, annyira szeretnék szeretni végre egy kis lapos kis izét, amin lehet mobiltelefonálgatni (gatni, getni), menedzselgetni a kis tudúimat, ránézni időnként az én kis méljeimre, esemezgetnék is róla, módjával, persze, esetleg még helymeghatároznák, szinkronizálgatnák a vindózzal, ijesmi. (Csak fényképezni meg tévézni nem akarok vele/rajta, mert arra egy ilyen alkalmatlan. Aki mást állít, az mobilmarketinges vagy elmeháborodott. Fényképezni fényképezőgéppel kell, tévézni meg tévén. A mosógépen sem akarok zenét hallgatni, a fridzsiderrel meg nem akarok porszívózni, ugye.)

Advertisement

A cikk az olvasóknak azért volt fontos, mert telefontesztet magyarul addig senki sem írt ilyen vicces, ugyanakkor durva és kendőzetlen, és, mondjuk ki, mániákus prózában. A kollégáknak meg azért, mert el sem tudtuk volna képzelni, hogy ilyen terjedelemű netes cikk egyáltalán létezhet. A spirálfüzet apoteózisa 3373 szóból áll, ami 24 526 karaktert jelent. Tudod, mit jelent ez? Ha úgy számolunk, hogy egy átlagos kereszténydemokrata háromrészes öltönyben 60 centiméter széles, és egymás mellé fektetnénk az útra 24526 vörös kereszténydemokratát, akkor 14 kilométer és 715,6 méter hosszúságú kereszténydemokrata-vörösszőnyeget kapnánk.

És most ez a kivételes rekord lett a múlté. Albert csodás visszaemlékezése a szovjet hadseregben kiskatonaként töltött éveire, a "Pont 30 éve vittek el katonának. Szovjet katonának. Hogy milyen volt?" című Cink-poszt ugyanis 3466 szóból és 24 624 karakterból áll.

Advertisement

Mit is mondhatnék erre? Ha UP előbb gondolkodik és hozzáír egy SMS-t a végéhez, akkor ő marad a bajnok. Előbb kellett volna gondolkodni!

Share This Story

Get our newsletter