M√°r ebben az ortodox √∂lt√∂nynadr√°gban fot√≥zt√°k le, ahogy Kerry amerikai k√ľl√ľgyminiszterrel kezet fog. A r√©gi unortodox bokalengŇĎ nekem jobban tetszett.

Nem v√©letlen√ľl jelent meg egy fot√≥ az MTI-ben arr√≥l, ahogy Szijj√°rt√≥ "Szijjas" P√©ter k√ľl√ľgyminiszter √©s John Kerry lekezelnek az Eur√≥pai Biztons√°gi √©s Egy√ľttmŇĪk√∂d√©si Szervezet (EBESZ) miniszteri tan√°cs√°nak b√°zeli tan√°cskoz√°s√°n, 2014. december 3-√°n.

Ez egy rejtett √ľzenet Szijj√°rt√≥ szab√≥j√°t√≥l, illetve mag√°t√≥l az √©rintettŇĎl, amivel hŇĎs√ľnk az oroszok f√ľrk√©sz tekintet√©t kij√°tszva akar √ľzenni amerikai sz√∂vets√©geseinknek.

A k√ľl√ľgyminiszter id√°ig ugyanis elŇĎszeretettel hordott unortodox, a nyugati liber√°lis demokr√°cia dresszk√≥dj√°t tele sz√°jjal kir√∂h√∂gŇĎ, bokalengŇĎ csŇĎnadr√°got az √∂lt√∂ny√©hez, √≠me:

Advertisement

(Az √ľzenetet sug√°rz√≥ ruhadarabot Orb√°n Viktor √©s Aliyev azeri eln√∂k tal√°lkoz√≥j√°n fot√≥ztam.)

Az, hogy Szijj√°rt√≥ Kerryvel tal√°lkozva a kor√°bbin√°l l√°that√≥lag j√≥val hosszabb, a legfinny√°sabb keleti parti demokrata sztenderdeknek is megfelelŇĎ nadr√°got h√ļzott, nyilv√°nval√≥ √ľzenet:

nem essz√ľk olyan forr√≥n a k√°s√°t, mi a Hossz√ļnadr√°gos Nyugattal vagyunk.

Vagyis az MTI-fotó lényege nem ez:

Advertisement

Hanem ez:

A legviccesebb benne viszont ez a harnadik mikrojelenet:

Advertisement

A Szijj√°rt√≥n mosolyg√≥ fick√≥ Karl Viktor Erjavec szlov√©n k√ľl√ľgyminiszter, az Alpok Bajnaija.

(Bevallom, nem ismertem fel, de Algerbraicvarietyshow seg√≠tett. MTI Fot√≥: K√ľlgazdas√°gi √©s K√ľl√ľgyminiszt√©rium/Kov√°cs M√°rton)