L√°tv√°nyosra siker√ľlt az √ļj Csillagok h√°bor√ļja m√°sodik elŇĎzetese, j√≥kor j√∂tt, √©ppen volt idŇĎm t√ļltenni magam a h√°rom√°g√ļ f√©nykard okozta megr√°zk√≥dtat√°son. Sok r√©szlet tetszik, p√°r nem, de most sokkal jobban √©rdekel a film, mint amennyire tartok tŇĎle ‚Äď nem √ļgy, mint novemberben.

Persze egy elŇĎzetes alapj√°n m√©g nem lehet biztosat j√≥solni, nem is akarok, viszont n√©h√°ny dolog eszembe jutott a trailerrel kapcsolatban.

Ok√©, a Hal√°lcsillagot bel√ľlrŇĎl felrobbantani is menŇĎ dolog, de egy √≥ri√°si, rozsd√°sod√≥ ŇĪrhaj√≥ hajt√≥mŇĪv√©ben repkedni sem pisk√≥ta. FŇĎleg, ha az a Csillagrombol√≥ m√°r egy ideje a homokban rohad. Alapb√≥l a h√°bor√ļ ut√°ni, posztapokaliptikus filmeket id√©zŇĎ l√°tv√°ny nagyon k√∂zel √°ll a sz√≠vemhez, a Tatooine-nak van valami Mad Max-es √©let√©rz√©se, √©s ez j√≥.

A birodalmiak viszont pont hogy ki vannak cs√≠pve, tal√°n t√ļls√°gosan is. Mindenesetre az √ļj egyenruh√°k, ŇĪrhaj√≥k, rohamosztagosok tetszenek, lesz√°m√≠tva a log√≥jukat. A h√°rom√°g√ļ f√©nykardon t√ļltettem magam, ezt √≠rtam is, de mi√≥ta bebizony√≠tott√°k, hogy m√©g hasznos is lehet, kifejezetten √©rdekel a koncepci√≥. Az √ļj fŇĎgonosz sisakja szerintem nem valami karakteres, de asszem, az a kard √©pp el√©g.

Advertisement

Darth Vader kopony√°ra eml√©keztetŇĎ, sz√©t√©gett sisakja marha j√≥l n√©z ki, de rem√©lem ‚Äď nem ez lesz a Fontos T√°rgy, ami√©rt mondjuk mindk√©t oldal harcol, mert a seg√≠ts√©g√©vel √≥ri√°si hatalomra tehetnek szert. Vagy az√©rt, mert annyira beleiv√≥dott az ErŇĎ, hogy csak na, vagy az√©rt, mert benne maradt egy mikrochip, csom√≥ fontos adattal.

Advertisement

ElŇĎker√ľl Anakin Skywalker r√©gi f√©nykardja is. Illetve lehet, hogy ez m√°r Darth Vader fegyvere ‚Äď a k√©t kard markolata hasonl√≥ ‚Äď, ak√°rmelyik is, k√≠v√°ncsi vagyok, honnan √°st√°k elŇĎ. Az elŇĎbbi FelhŇĎv√°rosb√≥l zuhant le Luke lev√°gott kez√©vel egy√ľtt, a m√°sikkal a Hal√°lcsillagon t√∂rt√©nt valami hasonl√≥, csak azt Vader robotkeze szorongatta.

Nagyon √ļgy n√©z ki, hogy az akci√≥jeleneteket, de legal√°bbis az ŇĪrcsat√°kat r√°ngat√≥z√≥, hirtelen bezoomol√≥ kamer√°k k√∂vetik, amit √©n kifejezetten sajn√°lok, az ilyen megold√°sok csak felh√≠vj√°k a figyelmet arra, hogy kamer√°n kereszt√ľl l√°tjuk az esem√©nyeket, √©s hajlamosak kil√∂kni a n√©zŇĎt a film vil√°g√°b√≥l. Nem v√©letlen√ľl van ezeknek dokumentumfilmeket id√©zŇĎ hat√°suk, utolj√°ra a Battlestar Galactic√°ban b√≠rtam. A v√≠z f√∂l√∂tt suhan√≥ X-sz√°rny√ļak tov√°bbra is tetszenek.

Advertisement

A Millenium Falcon meg f√ľrg√©bbnek √©s laposabbnak tŇĪnik, mint eddig b√°rmikor. Tudom, hogy ha nagyon gyorsan cik√°zva rep√ľlnek a vad√°szg√©pek, az menŇĎbb, mint egy kom√≥tosabb ŇĪrcsata, amilyen az √öj rem√©ny v√©g√©n volt, de az√©rt az nevets√©ges, hogy az Ezer√©ves S√≥lyom m√°r nemcsak a leggyorsabb, de a legjobban manŇĎverezhetŇĎ g√©p is galaxisban.

A h√°rom √ļj fŇĎszereplŇĎ igaz√°b√≥l hidegen hagy, ahogy az √ļj focilabda-R2D2 is ink√°bb csak szem√∂ld√∂kr√°ncol√°sra ingerelt. Igazs√°g szerint √©n sosem b√≠rtam az idi√≥ta C-3PO √©s R2D2 p√°ros√°t, nem kell m√©g egy vicces robot.

Advertisement

A vide√≥ alatt Luke monologiz√°l egy sort a csal√°dj√°t √°tj√°r√≥ ErŇĎrŇĎl, amivel nem mond √ļjat, sokkal izgalmasabb, hogy v√©gre l√°thatjuk az √∂reg Han Sol√≥t.

Aki az√©rt egy kicsit szomor√ļ l√°tv√°ny.