Az éppen Debrecenben turnézó Orbán Viktor a jelek szerint továbbra is nagy formában van.

A Modern V√°rosok Program keret√©ben vid√©ki nagyv√°rosokat felkeresŇĎ minisztereln√∂k legut√≥bb P√©csen j√°rt hasonl√≥ jellegŇĪ l√°togat√°son, ahol bejelentett sok mindent, √≠gy t√∂bbek k√∂z√∂tt azt is, hogy a hal√°lb√ľntet√©s k√©rd√©s√©t napirenden kell tartani. Most a menek√ľltt√°bor volt a sl√°ger.

Most is bejelentett ugyan egy sor fejleszt√©st (p√©ld√°ul 21 milli√°rdot kap a v√°ros a fŇĎp√°lyaudvar fejleszt√©s√©re, de fejlesztik a repteret is, √©s innov√°ci√≥s fejleszt√©sre is jut 5 milli√°rd), de a legnagyob visszhangja √ļgyis a menek√ľltekre vonatkoz√≥ kijelent√©seinek lesz.

Szerinte a debreceni az nem menek√ľltt√°bor, hanem bev√°ndorl√≥t√°bor. A menek√ľltekkel a magyarok nagylelkŇĪek, de akik idej√∂nnek, azok szerinte nem az√©rt j√∂nnek, mert el kell j√∂nni√ľk, r√°ad√°sul bŇĪncselekm√©nyt k√∂vetnek el az illeg√°lis hat√°r√°tl√©p√©ssel. Orb√°n szerint Br√ľsszel azt akarja, hogy aki idej√∂n, maradjon itt, sŇĎt m√©g t√∂bben j√∂jjenek, mi meg azt akarjuk, hogy menjenek haza azok is, akik itt vannak. V√©g√ľl erre jutott:

Nem fejleszteni, hanem bez√°rni kell a debreceni bev√°ndorl√≥t√°bort. Akik ott √©lnek, haza kell k√ľldeni.

Advertisement

Term√©szetesen elŇĎbb ehhez Br√ľsszelben kell √ľtk√∂zetet nyerni, de a minisztereln√∂k felk√©sz√ľlt erre, √©s ekkor hangzott el a c√≠mbeli mondat. K√≠v√°ncsi vagyok, sikerrel j√°r-e.

(via 444, hvg.hu)

Az MTI fotóján Orbán Papp László debreceni polgármesterrel látható.