Ez nem délutáni zsúr, ez országvezetés!

Az éppen Debrecenben turnézó Orbán Viktor a jelek szerint továbbra is nagy formában van.

A Modern Városok Program keretében vidéki nagyvárosokat felkereső miniszterelnök legutóbb Pécsen járt hasonló jellegű látogatáson, ahol bejelentett sok mindent, így többek között azt is, hogy a halálbüntetés kérdését napirenden kell tartani. Most a menekülttábor volt a sláger.

Advertisement

Most is bejelentett ugyan egy sor fejlesztést (például 21 milliárdot kap a város a főpályaudvar fejlesztésére, de fejlesztik a repteret is, és innovációs fejlesztésre is jut 5 milliárd), de a legnagyob visszhangja úgyis a menekültekre vonatkozó kijelentéseinek lesz.

Szerinte a debreceni az nem menekülttábor, hanem bevándorlótábor. A menekültekkel a magyarok nagylelkűek, de akik idejönnek, azok szerinte nem azért jönnek, mert el kell jönniük, ráadásul bűncselekményt követnek el az illegális határátlépéssel. Orbán szerint Brüsszel azt akarja, hogy aki idejön, maradjon itt, sőt még többen jöjjenek, mi meg azt akarjuk, hogy menjenek haza azok is, akik itt vannak. Végül erre jutott:

Nem fejleszteni, hanem bezárni kell a debreceni bevándorlótábort. Akik ott élnek, haza kell küldeni.

Természetesen előbb ehhez Brüsszelben kell ütközetet nyerni, de a miniszterelnök felkészült erre, és ekkor hangzott el a címbeli mondat. Kíváncsi vagyok, sikerrel jár-e.

(via 444, hvg.hu)

Az MTI fotóján Orbán Papp László debreceni polgármesterrel látható.

Share This Story

Get our newsletter