A sm√ļzol√≥s √ļjs√°g√≠r√≥k celebes gangbangje teljesen jelent√©ktelen dolog, amirŇĎl egy mondatot is felesleges √≠rni. De ott volt Jennifer Lawrence.

√Čs hogy mi√©rt felesleges az Aranygl√≥buszr√≥l √≠rni? Mert egy, kiz√°r√≥lag egy c√©lja van, hogy min√©l t√∂bb h√≠res embert cs√°b√≠tson a Los Angelesben dolgoz√≥, nagyj√°b√≥l sz√°z k√ľlf√∂ldi √ļjs√°g√≠r√≥ - k√∂zt√ľk N√°vai Anik√≥ - k√∂zvetlen k√∂zel√©be, ez√©rt van k√ľl√∂n kateg√≥ria v√≠gj√°t√©koknak √©s dr√°m√°knak, √©s az√©rt jel√∂lnek ink√°bb h√≠res, mint t√©nyleg nagy teljes√≠tm√©nyt ny√ļjt√≥ embereket. Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy Leonardo DiCaprio nem √©rdemli meg a vil√°g √∂sszes aranyszobr√°t a Wall Street farkas√°√©rt, mert igen, de abban annyira nem vagyok biztos, hogy a U2 csin√°lta a legjobb filmzen√©t tavaly. Itt meg tudj√°tok n√©zni a jel√∂lteket √©s a nyerteseket.

F√©lre√©rt√©s ne ess√©k, az Oscar-d√≠j sem egy objekt√≠v dolog. Engem m√©g az egyetemen tan√≠tott Andr√© SzŇĎts, aki olyan filmeken dolgozott, mint a George Clooney-val √©s Charlie Sheennel, Magyarorsz√°gon forgatott, soha be nem mutatott Grizzly 2., √©s az egy Oscar-d√≠jat kap√≥ Cyrano. SzŇĎts sosem mondott egy√©rtelmŇĪ p√©nz√∂sszeget, de erŇĎsen utalt r√° az √≥r√°kon, hogy a Cyrano √©s 1981-ben a Mephisto d√≠jaz√°sa is p√©nz k√©rd√©se volt. Sajnos most nem tudom megk√©rdezni a r√©szletekrŇĎl SzŇĎts√∂t, mert nyolc √©ve meghalt. Annyira r√©gen, hogy a hal√°l√°r√≥l Albert Gy√∂rgyi sz√≥lt az Indexnek.

De vissza a l√©nyeghez, Jennifer Lawrence sem biztos, hogy az√©rt kapott d√≠jat, mert olyan eszementen j√°tssza az otthagyott csal√°dany√°t az Amerikai botr√°nyban, hanem az√©rt, mert egy cukimuki vicces jelens√©g, akit el kell h√≠vni minden ilyen g√°l√°ra, mert sikeresen el tudja mindenkivel elhitetni, hogy igaz√°b√≥l semmi keresnival√≥ja sincsen ott. √Čs k√∂zben ekkor√°kat dilizik!

Advertisement

Itt p√©ld√°ul Taylor Swift √©nekes m√∂g√© settenkedik olyan arccal, amilyeneket √©n szoktam v√°gni, ha valaki megette elŇĎlem a pizz√°t. √Čljen Jennifer Lawrence √©s sz√©gyellem magam, ami√©rt egy ilyen dilifot√≥ miatt k√©pes vagyok az Aranygl√≥busszal foglalkozni.

Címlap: Twitter