Ez lenne az Orbán-lagzi igazi menükártyája?

Illustration for article titled Ez lenne az Orbán-lagzi igazi menükártyája?

Vicces módon került a Cink kezébe a forró, de egyelőre kétes hitelességű dokumentum. Nem volt annyira rusztikus a menüsor, ahogy eddig tudni lehetett. Libamájpástétom is volt aszúzselével, és sajnos pulyka is.

Advertisement

A legváratlanabb helyről érkezett az exkluzív fotó a szerkesztőségbe. Mint azt az 1-es Számú Névtelen Informátor sztoriját mailben megíró 2-es Számú Névtelen Informátor elmesélte, a sodika.org nevű oldal anonim fórumában jelent meg egy ember azzal, hogy pikáns, eredeti dokumentum van a kezében, az Orbán Ráhel-lagzi valódi menükártyája.

Illustration for article titled Ez lenne az Orbán-lagzi igazi menükártyája?
Advertisement

Az 1-SZNI a fotót cserealapnak szánta azért, hogy a sodika.org-osok a képért cserébe segítsenek neki valahol leközöltetni egy Sodiról szóló cikket.

Semmilyen viszonzást nem ígértem, főleg nem cikket Sodiról, a képet mégis megkaptam.

Advertisement

A névadó Sodi a szélsőjobber/konteós/hangyás online szubkultúra maszturbálós videókban is feltűnő sztárja, meglepően sok rajongóval és gyűlölővel. Mostanában leginkább a dühös lakáshitelesek és a Koppány Csoport akcióiról szokott élőben tudósítani és videókat csinálni, de feltűnt a Molnár F. Árpád-féle Hírháttér Multimédia környékén is. A sodika.org egy olyan oldal, amit teljes egészében Sodinak és a Nagy Világösszeesküvést zavaros videókban leleplező, dilisnek tűnő haverjainak szentelnek Sodi rajongói. Ironikus rajongók ők, akiket akár gyűlölőnek is lehetne nézni, ha nem foglalkoznának ennyire lelkesen az online tényfeltárókkal.

Arról, hogy az Új Királyi Család tagjai mit ettek a lagziban csűrdöngölés előtt és közben, eddig a Blikk cikkéből lehetett tudni. A magukat "snecológusnak" nevező sodika.org-osok úgy érzik, hogy a fotó bizonyíték arra, hogy Orbánék manipuláltak azzal, hogy a Blikknek egy szerényebb ételeket tartalmazó menüsort diktáltak be, miközben luxusételeket ettek. Hát én megvallom őszintén, nem éreztem elemi morális felháborodást a kártya olvastán, ezek azért messze nem a hanyatló Rómához illő erkölcstelenül luxus fogások. De tény, hogy ha a kulcsdokumentum valódi, akkor a magyar közvélemény most szerezhet tudomást először arról, hogy Gömb Tábornok talán egy rukkolás bélszíntekercsbe is beleharapott a Nagy Napon.

Advertisement

Ezen a papíron nem szerepel a Blikkben futtatott birkapörkölt, és fájdalmas látni, hogy ha már rántott csirke, akkor a mellet választották a comb helyett. Egyáltalán, a csirke leggyengébb része a száraz mell, ami két főfogásnak is alapanyaga volt.

Advertisement

A fotó alá a Sodi-rajongók tették a vízjelet.

A Blikkben közölt menükártya úgy készült, hogy a nekik élőszóban elmondott információk alapján a lap grafikusa rajzolt egyet. Vagyis nem kész, kinyomtatott kártya alapján dolgoztak, ami bőven megmagyarázhatja a két ételsor közötti különbségeket. Az étlap hitelességét közben igyekszem ellenőrizni.

Share This Story

Get our newsletter