This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ez lenne az első magyar dashcam-videó egy balesetről?

Nem a balesetnek örülök, hanem a jelenségnek, ez lenne az első olyan magyar videó, ami szélvédő mögé szerelt kamerával megmutat egy közlekedési balesetet? Én hirtelen nem találtam másikat.

Advertisement

A videó egyébként kicsit olyan, mint az a reklám, amikor számolni kell, hogy hányszor passzolnak egy kosárlabdát, közben meg ott breaktáncol egy jeti, csak te nem veszed észre, mert éppen számolsz. Azért, mert én végig, de tényleg végig a kamerás autó előtt járó teherautót néztem, gondoltam, valami őrület fog itt történni, mert csak nem áll meg, csak nem áll meg, kivéve a videót, mert az megáll a végére érve.

Aztán már elolvastam, hogy a boon.hu mit ír, és csak megerősíteni tudom, hogy igen, a szembejövő sávot kell nézni. A baleset csütörtök délben történt Miskolcon a József Attila utcán.

Advertisement

Az először Oroszországban elterjedt dashcam-jelenségről itt írt hosszan a Jalopnik, összefoglalva arról szól, hogy azért kezdték el pont abban az országban használni ezeket a fedélzeti kamerákat, hogy egy bármilyen okból kipattanó vitában vagy egy bírósági eljárásban bizonyítékként tudják felhasználni a felvételeket. Kis túlzással minden harmadik orosznak van ilyen kamerája, ezért az összes videószolgáltató tele van durvábbnál durvább, vagy viccesebbnél viccesebb, vagy akár meghatóbbnál meghatóbb orosz dashcam-válogatásokkal.

Advertisement

Én Magyarországon eddig csak olyan dashcam-videókat láttam, amik egy egyszerű utat mutatnak be A-ból B-be, olyat nem, amikor tényleg sikerült valamit el is kapniuk.

Share This Story

Get our newsletter