This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ez egy rövid kis poszt kézműves sörökről, amely azonban két részből áll

Illustration for article titled Ez egy rövid kis poszt kézműves sörökről, amely azonban két részből áll

Az egyik fele arról szól, hogy tegnap este az Élesztőben két sört is ittam a Monyó nevű főzdétől, amelyről eddig nem is hallottam. A másik meg arról, hogy Lembergben elkészítették a Putyin Faszfejt – ez látható a képen –, és ha minden igaz, küldtek belőle egy kartonnal a Kremlbe.

Advertisement

A kézművessör-forradalom előtt nincsenek határok, Nyugat-Ukrajnába is betört nagy lendülettel. A Pravda Beer Theatre-t néhány hónappal ezelőtt nyitották meg kedvenc városaim egyikében – miszerint Lembergben, azon belül a főtéren –, a hely összerakása körül belga sörmesterek bábáskodtak, és sokféle dolgot főznek ott. Úgy látszik egyébként, hogy a craft beernek országoktól függetlenül kötelező hatalmasakat virítania hülye nevek terén. Ebben a versengésben nem lesz most már könnyű legyőzni a nyugatukránokat, minthogy a Pravda – tényleg, le kell fordítanom, hogy a főzde neve igazságot jelent? – előállt a Putyin Hujlo, azaz Putyin Faszfej nevezetű termékével. Ha valaki arra jár, mindenképpen hozzon belőle.

Advertisement

A poszt második felében meg azt szerettem volna elmesélni, hogy kisebbfajta ivászatot rendeztünk tehát az Élesztőben, amiről eredetileg nem akartam írni, de miután utánanéztem, hogy ki készítette az American Beauty nevű APA-t és a Flying Rabbit nevű AIPA-t – nem szép dolog, hogy a pult feletti tábláról nem derül ki, kik főzték a mit –, mégis úgy döntöttem, megérnek két kis bekezdést. Elsősorban azért, mert nagyon finomaknak találtam őket, fogok kérni ilyeneket máskor is, másodsorban azért, mert a Monyó Sörfőzdének már az ő saját neve is brutális, nemcsak az általa készített söröké – hazai pályán bajnokesélyes a Brewsk Willis Imperial –, harmadrészt azért, mert én még nem is nagyon hallottam a cégről.

Azóta elolvastam róluk ezt a decemberi posztot – külön köszönöm a monyóban tényleg van monyó szövegrészt –, és most már egy csomó mindent tudok. Hibátlanul sikerült új dolgokat kóstolni-inni mindig roppant nagy öröm, jöjjetek csak, főzdék, és sokasodjatok, de szó, ami szó, adhatnátok a cuccot kicsit olcsóbban is, mert előbb-utóbb rámegy a gatyám az élvezetekre.

Share This Story

Get our newsletter