Illustration for article titled Ez egy magyar busz, és teljesen elektromos

Az Evopro nevű cég fejlesztette, úgy hívják, hogy Modulo Medio Elestric, ma mutatták be őt a budai várban, és Varga Mihály gazdasági miniszter annyira megörült ennek, hogy azt mondta: legyen Magyarország Közép-Európa vezető országa az elektromobilitás terén!

Advertisement

Petrány Jalopnik Máté azt mondta erre itt a Cink-irodában, hogy az valójában Horvátország, további részleteket azonban egyelőre nem említett.

Az evoprós Mészáros Csaba is örvendezett, kijelentvén, a busz nem állhatna a Szentháromság téren a kormány ösztönző gazdaságpolitikája nélkül. Emellett köszönetet mondott az I. kerületnek is, hogy a városrész vezetése zászlójára tűzte az elektromos közlekedést.

Advertisement

Ide tartozik az a tegnap esti hír is, mely szerint elképzelhető – szintén Mészáros Csaba állította ezt –, hogy ezeket a buszokat Moszkvában is gyártani, sőt közlekedtetni fogják.

Íme a keleti nyitás a gyakorlatban!

A magyar mérnökök által tervezett-fejlesztett-gyártott Modulo család elektromos prototípusa, a Medio Electric ultrakönnyű, kompozit szerkezetű, 57 százalékos magyar értékhányaddal rendelkezik – írja az MTI –, null-emissziós, 8 méter hosszú, 65 utas szállítására alkalmas.

Advertisement

Fotó: Máthé Zoltán/MTI

Share This Story

Get our newsletter