This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ez az utóbbi évek legízléstelenebb cikke? Vagy a legjobban időzített?

Illustration for article titled Ez az utóbbi évek legízléstelenebb cikke? Vagy a legjobban időzített?

Nem kellett volna annyit pofázniuk! Szőnyi Szilárd, a valasz.hu-tól megtalálta, ki a felelős a Charlie Hebdo-mészárlásért. Természetesen a rajzaik miatt meggyilkolt karikaturisták, kellett nekik tiszteletlenkedni.

Advertisement

Tökéletes időzítés, mesterfokú trollkodás: azon a napon, amikor megpróbálták lemészárolni Európában a sajtó- és véleményszabadságot, Szőnyi Szilárd olyan véleménycikket közölt, amiért most nem kevesen őt mészárolnák le. Nem kis teljesítmény! Ugyanis arról írt, hogy a szabad vélemény francia vértanúi maguk keresték a bajt, minek kellett mások érzékenységét sérteniük. A családtagjaik talán még el sem búcsúztaka a lelőtt kollégáktól, amikor Szőnyi már leírta:

Volna azonban még egy módja annak, hogy az ember elkerülje a mostanihoz hasonló vérengzést. Félve mondom, mert egyáltalán nem vágyakozom a sajtó- és szólásszabadság lábbal tiprójának szerepére – viszont az emberi életet még a sajtó korlát(ozhatat)lan szabadságánál is többre tartom. Felvetésem kiszámíthatóan egyszerű: mivel az Iszlám Állam terroristáit a jelek szerint nem áll módunkban megváltoztatni, csak mi magunk tehetünk bármit is a védelmünkre. Leginkább talán azzal, hogy nem közlünk szakmányban ilyen, nemcsak emberi mivoltukból kivetkőzött vadállatok, hanem minden tisztességes polgár számára viszolyogtató karikatúrákat.

Advertisement

De nemcsak ezt írta, ha alacsony vérnyomással ébredtél, érdemes végigolvasni az egészet.

Most nagyon sok ismerősöm és nem ismerősöm tombol, jelzőket halmoz a dühtől fuldokolva és minden idők leggusztustalanabb meg leggyávább cikkének nevezi Szőnyi írását. Pedig inkább példát vehetnének Szőnyiről. Szerdán az európai kultúra alapértékeit próbálta meggyilkolni 3 szélsőséges francia muszlim. Emiatt sokan akár azt is gondolhatták, hogy "a muszlimok" nem értik és nem fogadják el az európai kultúra alapvető értékeit. Szőnyi hatalmas szolgálatot tett ezzel a cikkével, mert bebizonyította, hogy ehhez egyáltalán nem kell muszlimnak lenni. Rég olvastam olyan írást, ami ilyen sokat tett volna a mérgező általánosítások ellen. Köszönjük, Szőnyi Szilárd!

Advertisement

(Illusztráció: tebege: Szőnyi Szilárd emlékére)

Share This Story

Get our newsletter