Az emberiség egyik legjobb és legrosszabb találmányát ötvözte egy amerikai férfi – megalkotta az írógépet, amelyen Comic Sans betűtípussal lehet gépelni.

Én inkább szeretném ezt az egészet valami ironikus műalkotásként felfogni, csakúgy mint bármit, aminek köze van ehhez a fonthoz, de nem tudom, hogy lehet-e. Jesse England ugyanis nem híve a betűtípusnak, de szerinte nem is érdemli meg azt a közutálatot, amelynek bizonyos körökben örvend. Ha jól értem, akkor a tervezőgrafikához nem értő emberek őszinte önkifejezésmódjának tartja a Comic Sans fontot.

Azért tegyük hozzá, hogy nem kell tervezőgrafikusnak lenni – elég volt életünkben csak egy Comic Sans-szal megírt céges körlevelet kapni –, hogy tudjuk, mennyire olvashatatlan egy sor után a szöveg. Másrészt sosem értettem miért akarják sokan úgy felidézni a kézírás lazaságát, esetleg informalitását, hogy közben a legismertebb számítógépes betűtípusok egyikét nyomtatják ki.

A kényszeresen jópofáskodó betűket egyébként lézerrel gravírozták a fejekbe, azok pedig egy 1970-es évekbeli Brother Charger 11-es írógépbe kerültek.

via Time