Kortárs szatírikus írók, figyelem! A budapesti ötödik kerületet irányító Szentgyörgyvölgyi–Rogán gazdasági vállalkozás fantasztikus alapanyagot szállított nektek, csak meg kell írni.

Advertisement

Nagy szavak, de olyan elképesztően szemtelen választ önkormányzat újságírónak még nem adott, mint a belvárosi az Indexének. Ennek médiatörténet-szaga van és egy új Móriczért kiált!

A sztori a következő:

Spirk József, az Index politikai riportere megírta, hogy a Szentgyörgyvölgyi Péter vezett belvárosi önkormányzat zárt ülésen leváltotta a kerületi City tévé fb-elnöki posztjáról Kerényi Imrét – igen, AZT a Kerényi Imrét –, és a helyére a polgármester testvérét, Szentgyörgyvölgyi Gábort ültette.

Advertisement

Ez amellett, hogy morálisan védhetetlen, még törvénytelen is lehet.

A cikk megjelent az Indexen, az önkormányzat meglátta, hogy kiderült a stikli, mire olyat húzott, hogy még nekem, a nyomtatott lapok gazdasági rovataiban edződött veteránnak is elállt a szavam. Írtak egy közleményt, ami szerint a főnök tesóját véletlenül nevezték ki. Igen, igen, véletlenül.

Advertisement

Véletlenül.

Adminisztrációs hiba történt, amit a következő testületi ülésen kijavítanak, és új tagot jelölnek az fb-be.

Advertisement

Nem viccelek, halál komolyan volt képük ezt írni. Hogy adminisztrációs hiba történt.

Látom magam előtt, ahogy a kezében tollat szorongatva szunyókáló teremszolga elveszíti az egyensúlyát, megbotlik, közben a karjával egyensúlyt keresve kaszál egyet a levegőben, és olyan szerencsétlenül érkezik le a levezető elnök asztalára, hogy a toll véletlenül "SZENTGYÖRGYVÖLGYI GÁBOR, ANYJA NEVE X. Y." alakú nyomot hagy a papíron.

Advertisement

Micsoda fatális véletlen!

Szentgyörgyvölgyi Gáborról érdemes tudni, hogy most lett kerületi képviselő, de már az előző ciklusban is ott ült külsős tagként több bizottságban. Például a tulajdonosiban, ami megszavazta, hogy az öccse, a mostani góré, a piaci ár 30 százalékáért, 25 éves részletre vehessen lakást abban a házban, ahol állítólag Habony Árpád is lakik.

Advertisement

Csodás, hogy mennyire biztonságban érezhetik magukat Szentgyörgyvölgyiék, hogy nem sült le a tinta a papírról, amikor leírták ezt:

Belváros-Lipótváros képviselő-testülete új tagot jelöl a City Televízió felügyelőbizottságának élére. Az alapító okirat aláírásánál észleltük az adminisztrációs hibát, amelyet természetesen mihamarabb jelentünk a cégbíróságnak. A következő testületi ülésen a képviselő-testület dönt az új elnök személyéről. A képviselő természetesen addig semmilyen, a tagsággal kapcsolatos díjban nem részesül. A cég törvényes működése továbbra is biztosított.

Advertisement

És bár ez eddig is zseniális volt, nekem az a kedvenc részem a cikkből, hogy milyen pozícióval kárpótolták szegény Kerényi Imrét, akinek talán csak a 997 200 forintos miniszterelnöki megbízotti fizetése maradt volna meg, ha nem nyúlnak a hóna alá:

Share This Story

Get our newsletter