Ez a videó megmutatja, hogyan plagizált a Daft Punk

A Daft Punkos srácok sosem ismerték el, hogy valaha is hangmintát vettek volna át Eddie Johns More Spell on You című számából. Egy producer most megmutatta, szerinte hogyan történt a lopás. Elég meggyőzőnek néz ki az egész.

Nekem egyébként már csak azért is érdekes ez, mert annak ellenére, hogy nagy rajongója vagyok a jó elektronikus zenének, a gyártás folyamatához nem értek és soha nem is tudtam normálisan elképzelni.

Advertisement

A Daft Punkot a bólogatós grooveok mellett azért is szeretem, mert tökéletesen magam elé tudtam képzelni, náluk hogyan mehet ez. A két ijesztően menő robotember nyilván bemegy egy krómozott-aranyozott futurepunk gépekkel teli visszhangzó zenegyárba, ahol megnyomnak egy csillogó rózsaszín gombot, a szerkezetek pedig elkezdenek egy-egy külön ismétlődő ütemet vagy mintát játszani. Guy-Manuel és Thomas pedig énekelnek a természet adta szétvokóderezett hangjukon, miközben fényt köpnek és nyomják a darabos robottáncot mintha nem lenne holnap. A videót látva tényleg egy világ omlott össze bennem.

Share This Story

Get our newsletter