This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ez a tákolmány volt az Iphone 2006-ban

Illustration for article titled Ez a tákolmány volt az Iphone 2006-ban

Egy régi asztali Macintoshsal, egy érintőképernyővel és egy bézs telefonkagylóval szimulálta az Apple a 2,5 évig fejlesztett mobiltelefont. A már akkor is nagyon régi Power Macintosh G3 a lassú mobilprocesszor szimulálásához kellett.

Advertisement

A képet az Apple túrta elő archívumából a Wall Street Journalnek, ahol rövid portré jelent meg nemrég a cégtől hamarosan távozó Greg Christie szoftverfőnökről, aki az Iphone szoftverét készítő csapatot vezette annak idején.

Christie 2005 elején kapta meg a munkát, az Iphone titkos fejlesztésének két éve alatt találtak ki egy csomó, az érintőképernyős mobilokon ma már evidensnek tűnő interfészelemet: az elcsúsztatással feloldást, az SMS-ek beszélgetésekbe rendezését, az ujjal görgetés megfelelő sebességét, az oldalak alján a visszarugózás mértékét.

Advertisement

2007 januárjában mutatta be Steve Jobs a nagyjából kész telefont, amelyet júliusban lehetett először megvásárolni. 412 MHz-re visszahúzott Samsung ARM processzor működtette, ennek teljesítményét modellezték a képen látható asztali G3-mal, melyben 300–450 MHz-es IBM PowerPC processzor volt.

Fotó: Apple

Share This Story

Get our newsletter