H√ļszezer b√°dogos s√≠pot akarnak hajtogatni az orsz√°gban, hogy seg√≠ts√©k a kihal√≥ban l√©vŇĎ b√°dogosszakm√°t. H√ļsz orsz√°gban egyszerre. n√°lunk persze azonnal √°tpolitiz√°lt√°k.

Mindj√°rt olvashatod a b√°jos k√∂zlem√©nyt, de elŇĎtte hadd szomor√≠tsalak EL azzal, hogy n√°lunk a b√°dogos s√≠p is titkos politika eszk√∂z, a balos P√©csi Stop azzal v√°dolja Csizi P√©ter p√©csi alpolg√°rmester-Fidesz-k√©pviselŇĎjel√∂ltet, hogy kamp√°nyesem√©nyt csin√°lt a Kertv√°ros Napb√≥l, amit miatta egy h√≥nappal elŇĎrehoztak, √°prilis 5-√©re, azzal a szerint√ľk kamu indokl√°ssal, hogy akkor lesz a s√≠phajtogat√°si rekordk√≠s√©rlet. Ennyi ellenszenves h√ľlyes√©g ut√°n itt a vicces h√ľlyes√©g:

‚ÄěB√°dogos s√≠p" k√©sz√≠t√©s

Nemzetk√∂zi vil√°grekord k√≠s√©rlet a Pref√°val 6 helysz√≠nen Magyarorsz√°gon is! 20000 b√°dogos s√≠p elk√©sz√≠t√©se hajtogat√°ssal 6 √≥ra alatt t√∂bb mint 20 orsz√°g r√©szv√©tel√©vel. Ezt a c√©lt megval√≥s√≠tva szeretne vil√°grekordot fel√°ll√≠tani a PREFA Aluminiumprodukte GmbH √©s a Nemzetk√∂zi B√°dogossz√∂vets√©g (Internationaler Interessenbund Baumetalle-IIB) √°ltal √©ltre h√≠vott nemzetk√∂zi k√≠s√©rlet √°prilis 5-√©n. A kezdem√©nyez√©ssel a neves alum√≠niumgy√°rt√≥ v√°llalat a b√°dogos szakm√°ra √©s a nagym√©rt√©kŇĪ ut√°np√≥tl√°si hi√°nyra szeretn√© felh√≠vni a figyelmet.

√Āprilis 5-√©n reggel 10:00 √©s d√©lut√°n 16:00 k√∂z√∂tt Magyarorsz√°gon 6 helysz√≠nen √©s vil√°gszerte t√∂bb mint 20 orsz√°gban egyszerre hajtogatnak b√°dogos s√≠pot a v√°llalkoz√≥ szellemŇĪ fiatalok. A c√©l 20000 db b√°dogos s√≠p elk√©sz√≠t√©se 6 √≥ra alatt. A Prefa Hungaria Kft. √©s az √Čp√ľletszigetelŇĎk, TetŇĎfedŇĎk √©s B√°dogosok Magyarorsz√°gi Sz√∂vets√©ge √°ltal Magyarorsz√°gon is csatlakozhatnak a fiatalok a k√ľl√∂nleges rekord k√≠s√©rlethez. Kecskem√©ten, Veszpr√©mben, P√©csett, Nagyk√°ll√≥n, Debrecenben, Budapesten is v√°rj√°k a v√°llalkoz√≥ szellemŇĪeket.

Az IIB ezzel nemzetk√∂zi kezdem√©nyez√©ssel szeretn√© megismertetni ezt a k√ľl√∂nleges hivat√°st a fiatalokkal. A "B√°dogos s√≠p vil√°grekord" √∂tlete a b√°dogos szakma nagym√©rt√©kŇĪ ut√°np√≥tl√°si hi√°nya miatt, tavaly ny√°ron, a Boden-t√≥ mellett rendezett nemzetk√∂zi b√°dogos √©s tetŇĎfedŇĎ szakmai tal√°lkoz√≥n fogalmaz√≥dott meg.

Magát a bádogos sípot 111 éve Gottlieb Scheu német bádogosmester találta ki, azért hogy faluról falura járva jelezni tudja érkezését. Amikor a síp jellegzetes hangja megszólalt a faluban mindenki tudta: itt a bádogos!

Aki szeretne részt venni a világrekord kísérletben, az alábbi helyszíneken hajtogathatja saját bádogos sípját.

Budapest ‚Äď Hungexpo V√°s√°rcsarnok, Construma ki√°ll√≠t√°s, A √©s G pavilonok k√∂z√∂tti Passz√°zs;

P√©cs ‚Äď II. Kertv√°ros Nap, Mal√©ter P√°l √ļt melletti z√∂ld ter√ľlet;

Veszpr√©m ‚Äď Medgyaszay Szakk√©pzŇĎ Iskola, T√ľz√©r utca 42.;

Nagyk√°ll√≥ ‚Äď K√°llay Rudolf Szakiskola, Kossuth √ļt 8.;

Debrecen - Kossuth tér;

Kecskem√©t - FŇĎ t√©r Duna Palota felŇĎli oldala;