This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ez a nyomorult ruha éjjel felrobbantotta az internetet

Illustration for article titled Ez a nyomorult ruha éjjel felrobbantotta az internetet

Amíg aludtatok, a világ másik felének az egyik fele arról próbálta meggyőzni a másik felét, hogy ez a kék-fekete ruha valójában arany és fehér.

Advertisement

A kép először ezen a tumblr-en tűnt fel: a poszt szerzője segítséget kért, hogy ez most mégis arany és fehér, vagy kék és fekete színű-e, mert nem tud dűlőre jutni a barátaival. Egyértelmű segítség nem érkezett, olyannyira, hogy most már mindenki ezen vitatkozik.

A Buzzfeed szavazást indított, amit óriási fölénnyel nyert az arany-fehér párt, a Gizmodo pedig tudományosan megmagyarázza, hogy lehet az, hogy különböző fénycellákat másnak látunk: eszerint az dönt, hogy az egyes embereknek a retinában elhelyezkedő fotoreceptorok közül melyikből van több, a csapokból vagy a pálcikákból.

Advertisement

A ruha egyébként eredetileg tényleg kék és fekete:

Illustration for article titled Ez a nyomorult ruha éjjel felrobbantotta az internetet
Advertisement

Viszont a fenti képen világoskéknek és aranynak tűnik, én is olyannak látom, úgyhogy értetlenül állok az egész szavazás előtt, hiszen ott a világoskék-arany kombináció nem is szerepel.

A Gawker vonatkozó posztját egyébként több mint 2,5 millióan kattintották eddig.

Share This Story

Get our newsletter