Tarl√≥s Istv√°n k√°derei √ľzleti titok meg√©rt√©s√©nek alapos gyan√ļja miatt tettek feljelent√©st a fŇĎpolg√°rmester √°ltal kiut√°lt n√©pszerŇĪ BKK-exvez√©r ellen. Az Index szerint n√°la van az √°tad√°s-√°tv√©teli dokumentum. Mikor k√∂t√∂ttek bele √≠gy utolj√°ra Orb√°n Viktor b√°rmelyik csal√°dtagj√°ba?

Vit√©zy D√°vid munkaviszony√°nak megszŇĪn√©sekor nem tett eleget a t√°rsas√°g adatv√©delmi √©s adatbiztons√°gi szab√°lyzat√°ban foglalt k√∂telezetts√©g√©nek.

Ezzel indokolta az √ľgy√©szs√©gi feljelent√©st a Dab√≥czi K√°lm√°n BKK-vez√©rigazgat√≥ √°ltal al√°√≠rt k√∂zlem√©ny. Majd egy kicsit, de csak eg√©szen kicsit √©rtelmezte a feljelent√©s ok√°t:

Val√≥sz√≠nŇĪs√≠thetŇĎ, hogy a volt vez√©rigazgat√≥ jogosulatlanul birtokol adatvagyont, amely megval√≥s√≠thatja az √ľzleti titoks√©rt√©s bŇĪntett√©t, alkalmas lehet vagyoni h√°tr√°ny okoz√°s√°ra, jogtalan elŇĎnyszerz√©sre.

Ez m√©g mindig az igazi s√∂t√©t, tartalmatlan, inform√°l√°s helyett k√∂d√∂s√≠t√©sre val√≥ b√ľrokratanyelv.

Advertisement

Az Index cikke konkrétabb tippet tartalmaz:

Inform√°ci√≥ink szerint Vit√©zy D√°vidn√°l maradt a BKK √°tad√°s-√°tv√©teli dokument√°ci√≥j√°nak egyik p√©ld√°nya, ez lehet az az adatvagyon, amire a feljelent√©s hivatkozik. A dokument√°ci√≥ vaskos, sok ezer oldal, √©s az √°tadott-√°tvett t√°rgyakt√≥l kezdve a c√©g szerzŇĎd√©slist√°j√°n, iratlist√°j√°n, a projektek, k√∂zbeszerz√©sek aktu√°lis st√°tusz√°n kereszt√ľl a szakter√ľletek √©s vezetŇĎk teljess√©gi nyilatkozat√°ig sok adatot tartalmaz, ami egy 180 milli√°rdos c√©g h√©tk√∂znapi mŇĪk√∂d√©se sor√°n √∂sszej√∂n.

Advertisement

Az Index szak√©rtŇĎi erre azt mondt√°k, amit b√°rkinek mondana a j√≥zan esze: ha val√≥ban ennyi Vit√©zy bŇĪne, akkor ez sov√°ny lesz b√°rmilyen sz√≠vat√°shoz, hiszen nagyj√°b√≥l ez egy √°tlagos c√©ges √°tad√°s-√°tv√©tel m√≥dja. De azt senki sem tudja pontosan, hogy a BKK mire alapoz.

Keresem az √©rintetteket, amint valaki a h√°l√≥ba ker√ľl, friss√≠tek vagy ink√°bb √ļjat posztolok.

Vit√©zy √ľld√∂z√©se m√°r csak az√©rt is meglepŇĎ fejlem√©ny, mert amellett, hogy sikeresen vezette a BKK-t, Orb√°n Viktor t√°g csal√°dj√°nak tagja.