This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ez a legfinomabb hideg nyári leves, amit az emberiség valaha feltalált

Illustration for article titled Ez a legfinomabb hideg nyári leves, amit az emberiség valaha feltalált

Az a neve, hogy okroska, és egy ilyen orosz cucc persze. Kicsit túltengek most gasztróban – az imént volt a borjúzás is –, de remélem, megbocsáttok nekem ezen a brutálisan forró hétvégén.

Advertisement

Ezt egyébként a kárpátaljai magyarok nem főzik, pláne érdekes, hogy egy magyarországi magyartól tanultuk – Kozma Endrének hívták, tanárom volt, ő az az ember, akinek a legtöbbet köszönhetem ebben az életben intellektuálisan és kulturálisan –, és nem én vagyok a rendszeres készítője neki, hanem a kedves feleségem. De azért el tudom mondani, hogy hogyan kell.

Advertisement

Az elkészítés módja: vesszük a hozzávalókat, jól összekeverünk mindent, aztán bevágjuk a tálat a hűtőszekrénybe, és amint megvan a kellő hőfok, esszük a végeredményt.

Tányérból, kanállal.

Hozzávalók először: üres húsleves, kefír, joghurt, kovászos uborka leve. Hozzávalók másodszor: héjában főtt krumpli, kovászos uborka és friss uborka felkockázva, nyers sárgarépa reszelve, kevés hagyma nagyon apóra vágva, kapor. Kapor! Só. Főtt kemény tojást is lehet kockázni bele.

Advertisement

Az arányokról annyit, hogy arra kell figyelni, se túl sűrű, se túl híg ne legyen.

Nagyjából így. És már megint jó étvágyat!

Share This Story

Get our newsletter