Mintha mondjuk az Egészséges erotika egy jelenete lett volna: L. Simon László államtitkár egy domborműfal avatásán egy igen hosszú percig csak arról beszélt, hogy a műveket miért nem tudják lelopni a falról.

Tisztelt államtitkár úr, kedves képviselőtársaim, tisztelt kormánymegbízott úr, polgármester úr, hölgyeim és uraim, mindenkit nagy szeretettel köszöntök én is. Először azt szeretném elmondani, hogy minden dombormű mögött riasztó van.

Ezzel a mondattal indította avatóbeszédét a hétvégén Gárdonyban L. Simon államtitkár, aki éppen huszonkét Fejér megyei költő és író emlékfalát avatta fel Gárdonyi Géza szülőházának falán, az író születésének 151. évfordulóján. Az emlékfal annyit tesz, hogy a parasztház külső falára bronz domborműveket rögzítettek. De L. Simon nem elégedett meg ennyivel, 1:07-ig csak arról beszélt, miért is kellenek a riasztók, és hogyan tépték ki majdnem a talapzatából Kolonics György bronzszobrát a közeli evezőspálya céltornyánál.

Nálunk ugye tényleg mindent ellopnak, így jó érzés volt látni, hogy a való élet még egy politikus beszédébe is bele tud szivárogni.