This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Hungarikum: 1 percig arról beszélt, miért nem lehet ellopni a művet

Mintha mondjuk az Egészséges erotika egy jelenete lett volna: L. Simon László államtitkár egy domborműfal avatásán egy igen hosszú percig csak arról beszélt, hogy a műveket miért nem tudják lelopni a falról.

Tisztelt államtitkár úr, kedves képviselőtársaim, tisztelt kormánymegbízott úr, polgármester úr, hölgyeim és uraim, mindenkit nagy szeretettel köszöntök én is. Először azt szeretném elmondani, hogy minden dombormű mögött riasztó van.

Advertisement

Ezzel a mondattal indította avatóbeszédét a hétvégén Gárdonyban L. Simon államtitkár, aki éppen huszonkét Fejér megyei költő és író emlékfalát avatta fel Gárdonyi Géza szülőházának falán, az író születésének 151. évfordulóján. Az emlékfal annyit tesz, hogy a parasztház külső falára bronz domborműveket rögzítettek. De L. Simon nem elégedett meg ennyivel, 1:07-ig csak arról beszélt, miért is kellenek a riasztók, és hogyan tépték ki majdnem a talapzatából Kolonics György bronzszobrát a közeli evezőspálya céltornyánál.

Nálunk ugye tényleg mindent ellopnak, így jó érzés volt látni, hogy a való élet még egy politikus beszédébe is bele tud szivárogni.

Share This Story

Get our newsletter