Fekete "A Szolnoki MSZMP-székház Berendezése" György művészeti karrierje dióhéjban.

Ma posztoltam ki, hogy a Magyar Közlönyben elrejtett rendeletszöveg szerint a magyar kormány kultúrpolitikájának kidolgozója és megvalósítója a miniszter mellett a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, vagyis Fekete György. Mivel a Fideszt eddig kevésbé érdekelte a kultúrpolitika, mint egy négyórás Harrach Péter-beszéd közben elvégzett gyökérkezelés, Fekete személye most újra érdekessé vált.

Advertisement

Pauszköpködő mikroblogger, aki valaha Fekete – a diákjainak csak Blackete – tanítványa volt, felcsapott egy könyvet, és a magyar netezők okulására kimásolta belőle Fekete György, a belsőépítész karrierjét.

Emberünk már akkor a Párt kedvence volt, az tök esetleges, hogy a pártot akkor még MSZMP-nek, nem Fidesznek hívták.

Advertisement

Városi pártszékház, a Központi Népi Ellenőrzési Bizottság elnökének szobája, tanácsköztársasági emlékkiállítás: a belső körös komcsikedvenc a legzsírosabb és legbizalmasabb melókat kapta meg, attól az időszakrtól kezdve, amikor az 56-os elítéltek még bőven börtönben rohadtak. 61-től szinte csak ő kapott nemzetközi munkákat a különféle kiállításokon és vásárokon. Vagyis minden szempontból tökéletes ember, hogy a nemzeti kultúra zászlaja alatt az új MSZMP kultúrkomisszárja legyen.

Share This Story

Get our newsletter