Addig váratták a kórházban, míg fogta magát, és otthoni eszközökkel kioperált a combjából egy nagy vérrögöt. Döbbenetes, de nem halt bele, sőt a műtét a maga módján sikerült is.

A magyar egészségügy össze felelős irányítóját kéne ugyanígy megműteni ezután, büntetésből, érzéstelenítés nélkül. Róla meg filmet kéne forgatni.

Advertisement

Nagyatádon egészségesnek lenni is kemény dolog, betegnek pedig egyenesen életveszélyes.

Hősünknek, Seres Istvánnak júniusban kezdett el nagyon fájni és lüktetni a lába, ráadásul 3 éve már volt vérrögök kiszedésével járó érműtétje. Ennek ellenére, amikor megjelent a nagyatádi kórházban a háziorvosa beutalójával, szeptemberre kapott időpontot – írja a sonline.hu.

Szeptemberre.

Nem műtétre, hanem arra, hogy egyáltalán megvizsgálja a szakorvos. Több mint 3 hónappal későbbre.

Advertisement

Akkora fájdalmai voltak, hogy személyes kihallgatást kért a kórház igazgatóhelyettesétől. Az ő támogatásával annyit sikerült elérni, hogy augusztus 19-ére kapott időpontot ultrahangra. A fájdalmak azonban fokozódtak, a férfi pedig talán alappal félt attól, hogy vagy az akkorra már megduzzadt lába hal el a rossz vérellátástól, vagy a vérrög indul meg és öli meg őt, ha az agyába, szívébe vagy tüdejébe vándorol.

Így nemrég akcióba lépett. A csináld magad mozgalom magyar hőse így mesélte el, hogyan kell egy darab szikével és egy injekciós tűvel otthon érműtétet végezni:

Jóddal, borotvaszesszel sterilizáltam egy szikét, fertőtlenítettem a lábam is, amelyet elszorítottam combtőnél és térdnél, ha túl nagy lenne a vérzés, kötszerpólyákat is odakészítettem. Ezután egy injekciós tűvel kiszívtam a vért a lábamból. Óriási fájdalmaim voltak, de kibírtam. Az eredmény engem igazolt, mert egy egy centi vastag, 6-7 milliméter hosszú vérrögöt sikerült eltávolítanom a szervezetemből.

Advertisement

Képzeld el, memmnyire fájhatott előtte, hogy ilyesmire rávette magát! Ez legalább olyan kemény, mint a kő alá szorult lábú öncsonkító hegymászó sztorija, és abból milyen híres filmet csináltak!

A még megdöbbentőbb az, hogy amikor ezután megint bement a kórházba, és végre megvizsgálták, azt állapították meg, hogy tényleg helyreállt a vérellátása. A seb persze begyulladt és rettenetesen néz ki.

Advertisement

Ebben a sztoriban nem Seres István követett el szörnyű dolgot, hanem mindazok, akik hagyták idáig rohadni a rendszert, meg azok, akik ma is hagyják.

Egy házi fenésű szikényi választott el attól, hogy lélegeztetőgépezzek egyet, de megúsztuk!

Advertisement

(Képünk csak illusztráció, egy önmaga vakbelét operáló orvost ábrázol.)

Share This Story

Get our newsletter