This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Exkluzív: Lázár János feljelentette a kommentelőt egy teljesen átlagos hozzászólás miatt

Illustration for article titled Exkluzív: Lázár János feljelentette a kommentelőt egy teljesen átlagos hozzászólás miatt

Derült égből villámcsapásként ért egy Csongrád megyei férfit, hogy a Szegedi Nyomozó Ügyészség idézést küldött neki, miszerint gyanúsítottként akarják kihallgatni. Elképzelése sem volt, hogy miért, míg ma délelőtt az ügyészségen ki nem derült, hogy Lázár János tett feljelentést becsületsértésért, egy komment miatt. Lassan tisztult a kép. Az ügyészek azt gondolják, hogy miután a Délmagyarország weboldalán megjelent a hír Lázár János autóbalesetéről, amiben egy nő meghalt, emberünk kommentelte be azt, hogy "Lázárt sem érdekli senki és semmi, engem sem érdekel Lázár. Nemhiába használt lézerblokkolót, és nyomták a közpénzt abba, hogy minél biztonságosabb autó védje a seggét, mert tudta, hogy állat módjára közlekedik. És igenis sajnálom, hogy nem ő maradt ott."

Advertisement

Erőteljes, negatív véleményt megfogalmazó komment, de lássuk be, nemhogy nem kirívóan durva, de mivel politikusról szól, inkább jólfésültebbnek nevezhető az átlagnál. Én naponta kapok ilyeneket, mint mindenki, aki valamilyen formában online közönség előtt éli az életét, ráadásul bírósági ítéletek serege mondta ki, hogy egy közszereplőnek jóval többet kell tűrnie az átlagnál. Lázár becsületének megsértésére első és második olvasásra is maximum az "állat módjára közlekedik" tagmondat lenne alkalmas, de furcsa, ha erre az sértődik meg, akinek az életvitelszerű sebességtúllépései miatt volt szüksége lézerblokkolóra. Az utolsó mondatot pedig természetesen lehet ízléstelennek nevezni, de ha egy politikus nem bír lenyelni egy nem is trágár szavakkal megfogalmazott "dögölj meg"-et, akkor az mimózának tűnik a választott hivatásához képest.

A gyanúsítottként beidézett férfi nem tett vallomást, így azt sem ismerte el, hogy egyáltalán ő írta volna a kérdésese kommentet. A fiával beszéltem, aki elmesélte, hogy az ügyészek a feljelentésről beszélve többes számot használtak, amiből a család arra következtet, hogy Lázár több kommentelőt is feljelenthetett.

Advertisement

Az információ kézhez kapása után azonnal megkerestem Lázár Jánost (SMS-ben) és titkárát (telefonon), de egyelőre egyikük sem reagált. Amint megteszik, rögtön posztolom a reakciót.

Share This Story

Get our newsletter