Itt van n√©h√°ny tuti tipp, ha azt szeretn√©d, hogy a Facebook-ismerŇĎseid menek√ľljenek elŇĎled.

A Gizmod√≥n Ashley Feinberg a saj√°t koll√©g√°in √©s ismerŇĎsein pr√≥b√°lta ki az al√°bbi m√≥dszereket, √©s mindegyik nagyon hat√°sosnak tŇĪnik. Poke-olni valakit? H√ľlyes√©geket kommentelni? Esetleg minden egyes k√∂z√©leti t√©m√°t saj√°tos komment√°r k√≠s√©ret√©ben megosztani? Ezek csak maximum ideges√≠tŇĎek, de ha t√©nyleg igazi nyomaszt√≥ baromnak akarsz l√°tszani, v√©gezd el az al√°bbi gyorstalpal√≥t!

Posztolj magyar√°zat n√©lk√ľli fot√≥kat saj√°t magadr√≥l!

M√©ghozz√° lehetŇĎleg valaki m√°snak a fal√°ra, a lehetŇĎ leglehetetlenebb idŇĎpontokban. Feinberg az egyik munkat√°rs√°val j√°tszotta el ezt heteken kereszt√ľl ‚Äď mit mondjak, √©n is el√©g kellemetlen√ľl √©rezn√©m magam a hely√©ben.

Taggeld be magad m√°s p√°rok bensŇĎs√©ges fot√≥j√°ra!

Advertisement

√Čs akkor j√∂nni fognak a l√°jkok, b√°rmennyire mag√°nyos is vagy!

Kommentelj régesrégi fotókra!

Advertisement

Na, ez szuperk√≠nos: mindny√°junkkal elŇĎfordult, hogy v√©gigp√∂rgett√ľk √ļjdons√ľlt Facebook-ismerŇĎs√ľnk fot√≥it. Csakhogy ezzel kevesen szoktak k√©rkedni, viszonylag ritk√°n l√°jkolj√°k ma m√°r a 2008-as f√©nyk√©peinket. Ezt az aggodalmat azonban le kell k√ľzdeni, √©s akkor mindj√°rt kommentelhet√ľnk is h√©t-nyolc√©ves, teljesen √©rdektelen fot√≥kat, csak hogy mindenki tudja, merre n√©zelŇĎdt√ľnk.

Kommentelj régesrégi életeseményeket, amikhez semmi közöd!

Advertisement

Gratul√°lj valakinek a 15 √©vvel ezelŇĎtti √©retts√©gij√©hez! Vagy m√©g jobb, kommenteld oda, hogy b√°rcsak ott lehett√©l volna egy k√∂zepesen t√°voli ismerŇĎs√∂d sz√ľlet√©sekor!

√ČrdeklŇĎdj, hogy ismerŇĎseid j√°rnak-e √©ppen valakivel!

Advertisement

Ma m√°r egyre kevesebben k√ľrt√∂lik vil√°gg√°, van-e √©pp valakij√ľk, √©s ha igen, ki az. Viszont a Facebook lehetŇĎv√© teszi, hogy ennek ellen√©re √©rdeklŇĎdj ‚Äď h√ľlye lenn√©l nem kihaszn√°lni ezt, nem igaz?

Esetleg mi√©rt nem k√©red el mindj√°rt a lakc√≠m√ľket?

Advertisement

Vagy b√°rmilyen egy√©b, olyan szem√©lyes inform√°ci√≥t, amit teljesen √©rthetŇĎen titkos√≠tottak.

Jel√∂ld be ismerŇĎs√∂d nagysz√ľleit!

Advertisement

Mert egy idŇĎ ut√°n az ismerŇĎs√∂k √≥hatatlanul is unalmasak lesznek. Ekkor j√∂n el a sz√ľlŇĎk √©s a nagysz√ľlŇĎk ideje, akik gyakran √∂r√∂mmel fogadj√°k a gyerekek/unok√°k ismerŇĎseit is! Ha szerencs√©d van, m√©g poke-olni is fognak.

V√©gezet√ľl a legijesztŇĎbb: jel√∂lj be c√©geket, √©s akt√≠van kommunik√°lj vel√ľk!

Advertisement

Nem √©rtettem eddig, hogy az ismerŇĎseim mi√©rt jel√∂lnek be sportszer√°ruh√°zakat, √©ttereml√°ncokat vagy IT-c√©geket, de most m√°r √©rtem: nyomasztani akarnak!

(via Gizmodo)