Húsz percig kell hordani naponta és elmulasztja a migrént. Az Egyesült Államokban most engedélyeztették, a világ többi részén már régóta kapni.

Talán kétszer volt életemben migrénes rohamom, viszont a fejem sokat fáj, szóval ha azt mondanák nekem, hogy napi 20 percet kellene magamra tennem ezt a fejpántot, amit a képen is láthattok, és soha többet nem fog, akkor azt mondanám, hogy oké. Közben esetleg fel is vennék egy Star Trek-uniformist, masíroznék otthon és olyanokat kiabálnék, hogy minden energiát a fézerekre, meg azonnal sugározzák fel a ferengi árulót, meg ilyesmik.

Advertisement

Szóval tényleg csak kétszer volt migrénem, az a szörnyű állapot, amikor majd szétrobban a fejed, szédülsz, hányingered van, nem is látsz rendesen, és általában úgy érzed, hogy inkább legyen mindennek vége. Mázlista vagyok, mert állítólag a világ lakosságának 10 százaléka szenved tőle.

Az egyébként Belgiumban gyártott, Cefaly fantázianevű fejpánt bőrön keresztül ingerli a háromosztamú agyideget, ami állítólag a migrén kialakulásáért lehet felelős. Maga a kezelés csak annyival jár, hogy picit zsibbad tőle a homlokod. A Cefaly-t maximum 20 percig lehet használni egy nap, a gép 18 év alatt nem ajánlott. Itt az angol nyelvű ismertetővideója:

A készülék három elektródával együtt majdnem 100 000 forintba kerül. Hm, lehet, hogy maradok a fejfájáscsillapítónál.

Egy nemrégi kutatás szerint igazából az ilyesfajta idegi ingerlés nem képes teljesen elmulasztani a migrént, de a betegek a kezelések után kevésbé ragaszkodtak a gyógyszerekhez és havonta sokkal kevesebb rohamuk volt.

[Gizmodo]

Share This Story

Get our newsletter