Végre beindult a konteószezon. Első körben egy csomóan összekötötték a Simicska–Orbán-háborút a Buda-Cash és a Quaestor csődjével.

Fogalmam sincs, áll-e bármiféle Különleges Ok a Fidesz- és Orbán-féle fociközeli Quaestor csődje mögött. De sokan azonnal tudni vélik, hogy naná. Az Ok pedig mi – vagyis ki – lenne más, mint az Orbánra támadó Simicska nagyvállalkozó.

Advertisement

Az alanti levelet olvasónk küldte az előbb. Nincs semmi ténybeli alapja, amiről tudnék. Azért teszem ki mégis, mert ezzel gyakorlatilag egy időben szinte ugyanezt láttam megpendíteni facebookon, illetve magánlevelekben másoktól több helyen is. Vagyis egy pillanat alatt terjedő összeesküvés-elméletté vált, hogy S. L. keze benne lenne az Orbánnak garantáltan fájdalmas csődben. És ez jellemző a közhangulatra, függetlenül attól, tényleg kavart-e Simicska.

Sziasztok,

Ez csak egy sejtés részemről, idáig csak egy emberrel vitattam meg, de magyarázna pár dolgot:

  • SL lenyomta az ügynöközést a "népnek"
  • Viktornak meg az elitnek pedig a Buda-Cashsel és főleg a Questorral üzent igazán

Valakinek utóbbi két ügyben valószínűleg borítania kellett a bilit, hirtelen valahogy jó helyre néztek az MNB-s ellenőrök. Ha vannak simlik, amikhez Lajos jól ért(het), az pont az ilyesmi(k) lehet(nek), informátorai meg sok fontos helyen lehettek az utóbbi 15 évben. Az sem elrugaszkodott elképzelés, hogy tudta, kinek kell szólni az MNB-ben.

A B-C a "megmentett" takarékszövetkezetek miatt nagyon ciki az Orbán-kormánynak, a Questor meg több okból is; Tarsoly a hazai focit támogató orbáni nagyvállalkozó mintapéldánya, a Questor letelepedésikötvény-kibocsátó stb.

Nem állítom, hogy SL borította a bili(ke)t, de kinézem belőle, és akkor sokkal komolyabb és profibb harc folyik részéről itten, mint amit elsőre gondoltunk. Aztán az is lehet, túlkombináltam. Érdemes lesz figyelni a fejleményeket.

Az nyilvánvaló, hogy egy ilyen bátor elméletbe könnyű azonnal belekötni. Miért lépne például úgy az Orbánhoz lojális, matolcsystákra lecserélt személyi állománnyal működő MNB, ahogy Simicska fütyül? Más kérdés, hogy ha egyszer tényleg 150 milliárdnyi kötvényt bocsátottak ki illegálisan, akkor azt elhallgatni sem lehetett volna. De nem szabad ilyen mélységben belemenni a latolgatásba, kellene előbb pár tény.

Advertisement

Az biztos, hogy ez a Quaestor-csőd – függetlenül a vad elméletektől – igen kínos Orbánnak. Tarsoly Csaba és cége ugyanis sok szempontból a NER ideális szereplője volt: hazai tulajdonú, sikeres, a Fidesz-hatalomhoz lojális és ahhoz több szálon is kapcsolódó üzletember által vezetett vállalkozásról volt szó, amelyik ráadásul a Vezénylő Tábornok Úr kedvenc hobbiját finanszírozta. Itt nehéz lesz kommunistázni.

Share This Story

Get our newsletter