Az Erzs√©bet t√©r fel√ļj√≠t√°sa kapcs√°n sz√°mtalan alkoholstopr√≥l √©s bringakitilt√°sr√≥l sz√≥l√≥ h√≠r r√∂ppent fel. √Ācs "444" Dani elment, megn√©zte, √©s amit l√°tott, az kor√°ntsem volt olyan durva.

A fel√ļj√≠t√°s ut√°ni hangulatot viszonylag j√≥l √∂sszefoglalja J√≥zan Paraszt vide√≥ja, aki a v√°ltoz√°sok ut√°n korrekt√ľl helyesb√≠tett a vide√≥ja mellett.

√Ācs Dani cs√ľt√∂rt√∂k esti helysz√≠ni szeml√©j√©n azt l√°tta, hogy minden √ļgy mŇĪk√∂dik, mint a karikacsap√°s: az emberek boldogan s√∂r√∂znek, boroznak a biciklikkel a fŇĪben. √Āthajtani t√©nyleg nem lehet bring√°val, de ha valaki tolja, az teljesen rendben van. A biztons√°giak elmondt√°k a 444-nek, hogy nem tudj√°k, pontosan hol h√ļz√≥dik a sz√≥rakoz√≥helyek hat√°ra, vagyis hol lehet alkoholt fogyasztani √©s hol nem. Ezt viszont nem is veszik szigor√ļan.

√Čn is voltam cs√ľt√∂rt√∂k este a t√©ren s√∂r√∂zni, egyed√ľl az √ļj dobozos Soproni ez√ľst√∂s sz√≠ne zavart meg ebben. Az alapok nem v√°ltoztak: z√∂mmel tizen√©ves √©s egyetemista fiatalok sz√≥rakoztatj√°k magukat olcs√≥ pi√°val, longboardokkal, bring√°kkal √©s deszk√°kkal. Aki eddig szerette az Erzs√©bet teret tavaszi √©s ny√°ri est√©ken, az nem a fel√ļj√≠t√°s miatt fogja megut√°lni.

[Kép: Egy nap a városban]