This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Érpatak flúgos polgármestere ráküldött egy fáklyásmenetet a liberálisra

Illustration for article titled Érpatak flúgos polgármestere ráküldött egy fáklyásmenetet a liberálisra

A Társaság a Szabadságjogokért egyik tagja elment egy érpataki rendezvényre, ahonnan a flúgos polgármester erőszakkal elküldte, később pedig egy harmincfős fáklyás társaságot vezényelt az ablaka alá.

Advertisement

Az Érpatakon működő TASZPONT igazgatója elment a településen szervezett Becsületnapi megemlékezésre, amit a második világháborúban az ostrom alatt álló budai várból kitörő magyar és német csapatok emlékére tartottak meg. A rendezvényt Érpatak főterén és a helyi iskolában tartották. Amikor Orosz Mihály Zoltán polgármester kiszúrta a TASZ-ost, az önkormányzat nevében távozásra szólította fel, és hozzátette, hogy:

„kártékonyan áll hozzá az önkormányzat munkájához", liberális nézetei, illetve liberális mivolta miatt ott nem kívánatos személy

Advertisement

A TASZ kollégája nem volt hajlandó elhagyni a termet, de a polgármester rendőrségi igazoltatás címén eltávolíttatta onnan. A rendezvényre nem ment vissza, de este azt vette észre, hogy az ablaka alatt összegyűlt egy húsz-harmincfős fáklyás társaság, amihez hasonlót legutótt az 1931-es Frankensteinben láttam utoljára, csak itt nem a szörnyet követelik, hanem a liberálisok fejét úgy általában. És hogy ki vezette a csoportot? Természetese Orosz polgármester!

Itt a videó a versenyszerű óbégatásról:

Kedvenc mondatom: MENJ MÁR INNEN, ZOLI! Bár a kisköcsögölő sem rossz, de arról nem tudom egyértelműen megmondani, hogy ki is volt.

Advertisement

A TASZ perre vitte a dolgot a következő indoklással:

A pert munkatársunk vélt világnézeti, illetve politikai meggyőződése miatti hátrányos megkülönböztetés és zaklatás miatt indítottuk. Az önkormányzati rendezvényen munkatársunk a polgármester szerint azért nem volt kívánatos, mert liberális nézeteket vall. Az esti sötétségben, otthona előtti ellenséges, megfélemlítő és támadó fáklyás gyűlés is elsősorban az ő liberális voltáról szólt, a polgármester és a vele egybegyűltek a liberális szót mint szitokszót használták.

Advertisement

A Nyíregyházi Törvényszéken 2013. november 19-én megtartott első tárgyaláson az alperesek részéről senki, sem a polgármester, sem az önkormányzat más képviselője nem jelent meg. A 2014. január 9-re kitűzött következő tárgyalásra a bíróság Orosz Mihály Zoltánt személyes megjelenés kötelezettségével idézte.

Érpatakról és végtelenül szórakoztató/szomorú polgármesteréről itt tudtok még olvasni a Cinken.

Advertisement

[tasz.hu]

Fotó: erpatak.hu

Share This Story

Get our newsletter