A T√°rsas√°g a Szabads√°gjogok√©rt egyik tagja elment egy √©rpataki rendezv√©nyre, ahonnan a fl√ļgos polg√°rmester erŇĎszakkal elk√ľldte, k√©sŇĎbb pedig egy harmincfŇĎs f√°kly√°s t√°rsas√°got vez√©nyelt az ablaka al√°.

Az √Črpatakon mŇĪk√∂dŇĎ TASZPONT igazgat√≥ja elment a telep√ľl√©sen szervezett Becs√ľletnapi megeml√©kez√©sre, amit a m√°sodik vil√°gh√°bor√ļban az ostrom alatt √°ll√≥ budai v√°rb√≥l kit√∂rŇĎ magyar √©s n√©met csapatok eml√©k√©re tartottak meg. A rendezv√©nyt √Črpatak fŇĎter√©n √©s a helyi iskol√°ban tartott√°k. Amikor Orosz Mih√°ly Zolt√°n polg√°rmester kisz√ļrta a TASZ-ost, az √∂nkorm√°nyzat nev√©ben t√°voz√°sra sz√≥l√≠totta fel, √©s hozz√°tette, hogy:

‚Äěk√°rt√©konyan √°ll hozz√° az √∂nkorm√°nyzat munk√°j√°hoz", liber√°lis n√©zetei, illetve liber√°lis mivolta miatt ott nem k√≠v√°natos szem√©ly

Advertisement

A TASZ koll√©g√°ja nem volt hajland√≥ elhagyni a termet, de a polg√°rmester rendŇĎrs√©gi igazoltat√°s c√≠m√©n elt√°vol√≠ttatta onnan. A rendezv√©nyre nem ment vissza, de este azt vette √©szre, hogy az ablaka alatt √∂sszegyŇĪlt egy h√ļsz-harmincfŇĎs f√°kly√°s t√°rsas√°g, amihez hasonl√≥t legut√≥tt az 1931-es Frankensteinben l√°ttam utolj√°ra, csak itt nem a sz√∂rnyet k√∂vetelik, hanem a liber√°lisok fej√©t √ļgy √°ltal√°ban. √Čs hogy ki vezette a csoportot? Term√©szetese Orosz polg√°rmester!

Itt a vide√≥ a versenyszerŇĪ √≥b√©gat√°sr√≥l:

Kedvenc mondatom: MENJ M√ĀR INNEN, ZOLI! B√°r a kisk√∂cs√∂g√∂lŇĎ sem rossz, de arr√≥l nem tudom egy√©rtelmŇĪen megmondani, hogy ki is volt.

A TASZ perre vitte a dolgot a k√∂vetkezŇĎ indokl√°ssal:

A pert munkat√°rsunk v√©lt vil√°gn√©zeti, illetve politikai meggyŇĎzŇĎd√©se miatti h√°tr√°nyos megk√ľl√∂nb√∂ztet√©s √©s zaklat√°s miatt ind√≠tottuk. Az √∂nkorm√°nyzati rendezv√©nyen munkat√°rsunk a polg√°rmester szerint az√©rt nem volt k√≠v√°natos, mert liber√°lis n√©zeteket vall. Az esti s√∂t√©ts√©gben, otthona elŇĎtti ellens√©ges, megf√©leml√≠tŇĎ √©s t√°mad√≥ f√°kly√°s gyŇĪl√©s is elsŇĎsorban az ŇĎ liber√°lis volt√°r√≥l sz√≥lt, a polg√°rmester √©s a vele egybegyŇĪltek a liber√°lis sz√≥t mint szitoksz√≥t haszn√°lt√°k.

Advertisement

A Ny√≠regyh√°zi T√∂rv√©nysz√©ken 2013. november 19-√©n megtartott elsŇĎ t√°rgyal√°son az alperesek r√©sz√©rŇĎl senki, sem a polg√°rmester, sem az √∂nkorm√°nyzat m√°s k√©pviselŇĎje nem jelent meg. A 2014. janu√°r 9-re kitŇĪz√∂tt k√∂vetkezŇĎ t√°rgyal√°sra a b√≠r√≥s√°g Orosz Mih√°ly Zolt√°nt szem√©lyes megjelen√©s k√∂telezetts√©g√©vel id√©zte.

√Črpatakr√≥l √©s v√©gtelen√ľl sz√≥rakoztat√≥/szomor√ļ polg√°rmester√©rŇĎl itt tudtok m√©g olvasni a Cinken.

Advertisement

[tasz.hu]

Fotó: erpatak.hu