Az ukr√°n forradalom egyik k√ľl√∂nleges alakj√°t egy k√°v√©z√≥b√≥l hurcolt√°k el ismeretlenek √©jszaka, megbilincselt√©k, megvert√©k, aut√≥ba tuszkolt√°k, sz√≠ven lŇĎtt√©k.

Olekszandr Muzicsk√≥r√≥l m√©g febru√°rban √≠rtam, amikor elkezdett p√∂r√∂gni az interneten a vide√≥, amelyben Kalasnyikovval a kez√©ben √©rvel a rivnei k√∂zgyŇĪl√©s eln√∂ks√©gi √ľl√©s√©n. K√©sŇĎbb egy m√°sik kisfilm is bej√°rta a vil√°got, azon egy √ľgy√©szt r√°ngat erŇĎteljesen a nyakkendŇĎj√©n√©l fogva, mik√∂zben a rendŇĎrs√©g kev√©sb√© magabiztos k√©pviselŇĎje csak n√©z a h√°tt√©rben szomor√ļan.

A j√≥ √∂tvenes v√°llalkoz√≥t az ultranacionalista Jobbos Szektor egyik vezetŇĎjek√©nt ismert√©k, elŇĎtte sok minden volt, egyebek k√∂zt √∂nk√©ntes a csecsen h√°bor√ļban, a l√°zad√≥k oldal√°n. Szemtan√ļk szerint t√∂bb ellens√©ges katon√°t megk√≠nzott √©s meggyilkolt, ez√©rt mostani reflektorf√©nybe ker√ľl√©se ut√°n k√∂r√∂z√©st adtak ki ellene az oroszok. Hogy kik t√°madt√°k meg, nem tudni, ugyan√ļgy √°ldozat√°v√° v√°lhatott moszkvai szervez√©sŇĪ akci√≥nak, mint helyi lesz√°mol√°snak.

Az al√°bbi n√©gyperces √∂ssze√°ll√≠t√°st tal√°n orosz nyelvtud√°s n√©lk√ľl is √©rdemes v√©gign√©zni (az elej√©n a hull√°val csak √≥vatosan), van benne arch√≠v Csecsenf√∂ldrŇĎl, amelyben elmes√©li, hogy ha itt v√©geznek, Ukjran√°ban is rendet tesznek, √©s belerakt√°k a friss rivnei hŇĎb√∂rg√©seit is. Azt is mondja a v√©g√©n: "Nem arr√≥l van sz√≥, hogy g√©pfegyverrel mentem a k√∂zgyŇĪl√©sbe, a g√©pfegyver ugyanis mindig velem van, vele kelek, vele fekszem." Ez most nem seg√≠tett rajta, ahogyan az sem, hogy mindenhova testŇĎr√∂kkel j√°rt.