This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Eric Cantona gigantikus farka

Illustration for article titled Eric Cantona gigantikus farka

Tegnap Miskolcon betévedtem az este 11-kor kezdődő Te és az éjszaka című francia filmre, ami pont olyan, mint egy francia film ami egy filmfesztiválon este 11-kor kezdődik. Orgia, kábszi, csintalan transzvesztita szobalány, életunt fiatalok és Eric Cantona hatalmas pénisze. Na jó, az utóbbi annyira nem szokványos.

Advertisement

Két megélt fiatal és a travi szobalányuk szenved egy látszólag krómból és betonból épített ház belsejében. Orgiát szerveznek. Először megérkezik a Kurva, és most nem én vagyok szexista, hanem tényleg így hívják a karaktert. Aztán jön az ártatlan szemű Tini (Alain Delon fia, Alain-Fabien Delon), méretes péniszű Csődör (Eric Cantona), majd végül a Sztár. Viszont az orgia csak nem akar elkezdődni, hanem mindenki elmondja a saját életének nyomorúságos történetét, miközben az M83 áriázós elektropopja szól. Ez a Te és az éjszaka, ami úgy kezdődik, mint a nyolcvanas évek francia filmjeinek paródiája, hogy aztán a felénél rájöjj, hogy Yann Gonzalez nem viccel, nem kacsingat, hanem tényleg csinált valamit, amit véresen komolyan kell venni. Akkor is, ha éppen egy szemfedős bongyorhajú fiú hosszú, költői monológokat mond a szerelemről és a vágyről, utána meg Cantona belenyúl a gatyájába és előkapja a híresen nagy farkát. Ami latexből van, nem kell megijedni.

Cantona egyébként annyira nem jó színész, viszont jó jelenléte van és kifejezetten vicces olyan mondatokat hallani a szájából, hogy "a nagy farkam tönkretette a sorsomat". Abban viszont nem vagyok biztos, hogy ezt viccesnek is szánták. A miskolci közönség velem együtt végigkacagta a film első harminc percét, hogy aztán az utolsó háromnegyed órára már elfáradjon.

Advertisement

A Te és az éjszaka befogadását az sem segítni, hogy szándékosan művi az egész, látványosan stúdióban forgatták minden jelenetét, például azt is, amikor a tragikus sorsú szerelmesek a naplementét nézik. Ez például így néz ki:

Illustration for article titled Eric Cantona gigantikus farka
Advertisement

Leginkább olyan, mint egy nyolcvanas évekbeli francia poplemez borítója. Amivel nincsen semmi baj, jó nézni, de képzeld el, hogy 90 percig nézed ugyanazt a lemezt, kihajtogatod a borítóját, tetszenek a képek, csak a zene, ami szól, az hamar lefáraszt.

Itt a film előzetese:

Képek: outnow.ch

Share This Story

Get our newsletter