This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Érdekeljen engem, hogy Cristiano Ronaldo fogja kapni az Aranylabdát?

Illustration for article titled Érdekeljen engem, hogy Cristiano Ronaldo fogja kapni az Aranylabdát?

A FIFA huszonhármas listáján nincs meglepetés, vajon a szavazáson lesz? És nem mindegy?

Advertisement

Sok minden nyomja a FIFA lelkiismeretét, ami fontosabb az Aranylabda-szavazás hazavágásánál, de ettől még ugyanúgy bosszantó, amit műveltek Blatterék ezzel.

Amióta 2009-ben megreformálták a szavazást, az egész inkább emlékeztet az Eurovíziós Dalfesztivál taktikázásaira, mint egy normális szavazásra. Azzal, hogy maguk a játékosok és a szövetségi kapitányok is belenyúlhatnak a folyamatba, az egésznek rossz mellékíze lett, amit az olyan hülyeségek csak fokoztak, mint amikor a FIFA tavaly menet közben kitolta két héttel a szavazás határidejét.

Advertisement

A közmegegyezés szerint ma már nem nyerhetne egy hátvéd vagy pláne egy kapus, noha korábban mindkettőre volt példa. Érte persze kritika a szavazást korábban is, sok nagy játékos nem nyert Aranylabdát soha, de ez a mostani kirakatshow igazából annyira se tud érdekelni, mint amikor régen karácsony környékén bemondták a rádióban a győztest.

De nézzük az idei 23 jelöltet: Gareth Bale (walesi, Real Madrid), Karim Benzema (francia, Real Madrid), Diego Costa (spanyol, Chelsea), Thibaut Courtois (belga, Chelsea), Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid), Angel Di Maria (argentin, Manchester United), Mario Götze (német, Bayern München), Eden Hazard (belga, Chelsea), Zlatan Ibrahimovic (svéd, Paris St-Germain), Andres Iniesta (spanyol, Barcelona), Toni Kroos (német, Real Madrid), Philipp Lahm (német, Bayern München), Javier Mascherano (argentin, Barcelona), Lionel Messi (argentin, Barcelona), Thomas Müller (német, Bayern München), Manuel Neuer (német, Bayern München), Neymar (brazil, Barcelona), Paul Pogba (francia, Juventus), Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid), Arjen Robben (holland, Bayern München), James Rodriguez (kolumbiai, Real Madrid), Bastian Schweinsteiger (német, Bayern München), Yaya Toure (elefántcsontparti, Manchester City).

Advertisement

Ha pedig tudjuk, hogy az aktuális világverseny illetve a BL győztese indul előnnyel, akkor a német válogatott és a Real Madrid legjobbjaira érdemes koncentrálni. Ronaldónál mondjuk a gyenge vb bezavarhat, viszont az ő malmára hajthatja a vizet, hogy a németeknek nincs igazán kiemelkedő szupersztárjuk a sok klasszis között.

Messi az idén nem nyert semmi fontosat, a vébé aranylabdájával is csak szánalomból dobták meg, úgyhogy az idei év most nem feltétlenül a Ronaldo-Messi versengésről szól majd. Lehet esetleg egy nevető harmadik? Ha mondjuk Kroos nyerné, annak még örülnék is - más kérdés, hogy nyilván nem fogja.

Advertisement

Fotó: AP Photos/Andres Kudacki

Share This Story

Get our newsletter