Az egyiket megírta a Blikk – kiegészítve Rogán Antallal, Gyurcsány Ferenccel, sőt Bajnai Gordonnal és Mesterházy Attilával is –, a másikat elmondom én magamtól ügyesen.

Amikor még nagyon régen a Kurírnál dolgoztam, ez ilyen kötelező feladat volt nyár eleje táján, felhívni menő politikusokat, és megkérdezni, hogy na mi lesz nyáron. Mert az érdekli az embereket. Már azért is, mert sokan közülük sajnos sehol sem fognak nyaralni. Nem a politikusok, hanem az olvasók közül. Jól kellett megválasztani az időpontot a témához, túl korán, amikor még senki sem gondolkodik ilyesmin, nem jó, túl későn meg minek.

Mindegy, a lényeg, hogy a Miniszterelnök Úr megyen a hétvégén meccset nézni Rio de Janeiróba, különösebben nem irigyem emiatt, hiszen ott voltam Minszkben az orosz–finnen májusban, fix, hogy az én döntőm sokkal izgalmasabb volt. A Miniszterelnök Úr Első Számú Kihívója viszont Franciaországba utazik, meglátogatni a lányát, felkerekedik a család.

A többiért kattintsatok.

Ami meg engem illet, ha már összehoztam magamat a haza nagyjaival – a címben és később is –, egy fél hét Fonyód és egy szintén fél hét Balaton-felvidék néz ki ezen a nyáron. Arra jöttem rá épp a napokban, hogy teljesen elhanyagoltam az utóbbi években a Magyar Tenger északi partját, különösképp a víztől kissé beljebb elterülő részeket, holott egyre több jó bor, illetve evőhely van arrafelé, legalábbis a hírek szerint.

Advertisement

Na de veletek mi lesz?